Rusya Savunma Bakanı Şoygu: Mariupol alındı

Mariupol
Mariupol

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Ukrayna işgalinin 57. gününde Rus lider Putin'e Mariupol kentini ele geçirdiklerini iletti. Putin’in de başarılı operasyon için Savunma Bakanı Şoygu’yu tebrik ettiği belirtildi. Yüzlerce sivilin tahliye edilmeyi beklediği kent, yaklaşık iki aydır aralıksız bombalanıyordu.

Rus Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Mariupol'ün alındığını Rusya lideri Putin'e bildirdi. Putin, operasyon sonrası Şoygu'yu tebrik etti. Yapılan açıklamada, "Kentte durum sakin. Sivillerin dönüşüne izin veriliyor" ifadeleri yer aldı.

"Ukraynalı askerler saklanıyor"

Mariupol'deki Azovstal'da hala savaşan Ukraynalılar olduğunu söyleyen Şoygu, iki binden fazla Ukraynalı savaşçının Azovstal'da saklandığını belirtti.

142 binden fazla sivilin Mariupol'den tahliye edildiğini söyleyen Rusya Savunma Bakanı, Azovstal tesisinin güvenli şekilde ablukaya alındığını aktardı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise, Mariupol'deki endüstriyel bölgeye baskın yapmaya gerek olmadığını söylerken, tesislere baskın planlarının iptal edilmesi emrini verdiği vurgulandı.

Putin’in tesislerin ablukaya alınması emrini verdiği bildirildi.


Putin: Mariupol'ü ele geçirmek bir başarı

Putin ise Mariupol'deki başarılı operasyon nedeniyle Şoygu'yu tebrik etti.

Putin, "Mariupol'ü ele geçirmek bir başarı, Azovstal'dan ayrılan Ukraynalıların can güvenliği sağlanacak" dedi.

Yüzlerce sivil tahliye edilmeyi bekliyor

Savaşın başından beri Ukrayna'dan 5 milyona yakın insan başka ülkelere göç etti. Güvenli bir şekilde tahliye edilemeyen yüzlerce insan ise hala Ukrayna'da savaşın gölgesinde yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Ülkenin en çok bombalanan yerlerinden biri olan Mariupol'de ise durum daha kötü. Kentteki yaklaşık bin sivil, savaşın başından beri çatışmalardan dolayı tahliye edilemiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >