Sağlık Bakanı Koca duyurdu: 45 yaşa aşılama yarın başlıyor

Arşiv
Arşiv

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "aşılama yarından itibaren 45 yaşa düşecek" dedi. Ayrıca Koca, hafta başında 4.2 milyon biontech aşısı geleceğini de açıkladı. Tedbirlerle ilgili de açıklama yapan Koca, "tedbirlerin gevşetilmesi hazirandan sonra değerlendirilir" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yarından itibaren 45 yaşına kadar olan vatandaşların, COVID-19 aşısı randevusu alabileceğini açıkladı.

Hafta başında 4.2 milyon BioNTech aşısı geleceğini de duyuran Koca, tedbirlerin gevşetilmesinin haziran ayı sonunda değerlendirileceğini duyurdu.

Aşı randevusu nasıl alınır?

Vatandaşlar, koronavirüs aşısına ilişkin durumunu e-Nabız hesabından veya 2023'e kısa mesaj (SMS) göndererek öğrenebilecek.

Aşı olacak grup arasında yer alan kişiler randevu işlemi için Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) uygulamasına yönlendirilecek, vatandaş, tarihi geldiğinde randevu aldığı sağlık kuruluşuna gidecek.

Aşıyı uygulayan sağlık personeli vatandaşın ikinci doz aşısını hangi tarihler arasında yaptırabileceğini belirleyecek. Aşı uygulaması için vatandaşlar MHRS, e-Nabız hesabı veya Alo 182 üzerinden randevu alabilecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >