Samsung Galaxy Note 10 etkinliğinden neler bekleniyor?

Samsung Galaxy Note 10
Samsung Galaxy Note 10

● Samsung, yeni nesil Galaxy Note 10'a odaklanmış durumda. Şirket, Unpacked etkinliğini 7 Ağustos'ta New York'ta düzenliyor.

● Şu ana kadar Galaxy Note 10 hakkında birçok farklı detay ortaya çıkmış durumda. Tüm bunları bir araya getirdik.

● 7 Ağustos'ta özel haberlerle Galaxy Note 10'un tüm ayrıntılarını sizlere aktaracağız.

Samsung her sene olduğu gibi bu yıl da Unpacked etkinlikleri düzenliyor. Bu etkinliklerde yeni ürün ve teknolojilerini duyuran şirket, Galaxy Note 10 için de hazırlıklarını sürdürüyor. Gelecek hafta (7 Ağustos)Brooklyn'de tanıtılacak olan yeni telefon şu an özellikle Androidekosistemini tercih eden milyonlarca kişi tarafından merakla bekleniyor.

Galaxy Note 10 hakkında şu ana kadar birçok farklı bilgi ortaya çıkmış durumda. Dolayısıyla tanıtım etkinliği öncesinde 'tahmini' bilgilere erişmek isteyenlerin okumasında yarar var.

Zaten GZT.com olarak New York Barclays Center'daki etkinliği İstanbul'dan takip ederek detaylı haberlerle gelişmeleri aktaracağız.

Galaxy Tab S6'da 10.5 inç'lik ekranda 2560 x 1600 piksel çözünürlükte görüntüler oluşabiliyor. Ayrıca 7nm mimarisiyle geliştirilen Qualcomm Snapdragon 855 yonga seti sunuluyor.
Galaxy Tab S6'da 10.5 inç'lik ekranda 2560 x 1600 piksel çözünürlükte görüntüler oluşabiliyor. Ayrıca 7nm mimarisiyle geliştirilen Qualcomm Snapdragon 855 yonga seti sunuluyor.

Açılış

Daha önce de defalarca gerçekleştiği için aslında yeni Samsung Unpacked etkinliğinin birçok detayı biliniyor. İlk olarak sahneye iPad Pro rakibi Galaxy Tab S6'nın sahneye çıkması bekleniyor. Yani her ne kadar Galaxy Note 10 etkinliği olsa da yan ürünlerin gösterilmesi söz konusu.

Yeni nesil işlemciyle birlikte Galaxy Tab S6'nın şu anda satışta olan birçok Androidtabletten çok daha yüksek performanssağlayacağı aşikar.

Ayrıca, bu yılın başlarında piyasaya sürülen fitness odaklı akıllı saat Galaxy Watch Active'in devamını görmeyi de bekliyoruz. Bir yükseltme için biraz erken olduğu söylenebilir. Ancak yeni modelde birkaç önemli düzenleme bekleniyor. Evet; tasarım anlamında çok büyük farklar içermeyebilir. Ancak teknik tarafta minimal de olsa değişiklikler bekleniyor. Bununla birlikte raporlar orijinali gibi tek bir 40 mm'lik tasarım yerine 40 mm ve 44 mm gibi iki farklı boyut sunulacağını gösteriyor.

Ayrıca, uygulamalar ve menü öğeleri arasında gezinirken söz konusu mekanik çerçeve sayesinde dokunmatik 'klik' sesinin duyulabileceği söyleniyor.

Bunun ötesinde, Galaxy Watch Active'in bu yeni sürümünün LTE desteğiyle piyasaya sürülmesi söz konusu. Böylece uzun süre için dışarı çıkarken telefonunuzu evde bırakabileceksiniz. Bu eklemeler ve Galaxy Watch Active'in yalnızca birkaç aydır piyasada olması sebebiyle orijinal modelle arasındaki boşluğun dolması bekleniyor.

Yeni iddialardan biri Samsung Galaxy Note10'ta hiçbir fiziksel tuşun yer almayacağı yönünde. Yani güç düğmesi ya da ses açma / kısma düğmelerinin tamamen dokunmatik yüzey olarak sunulacağı söyleniyor.
Yeni iddialardan biri Samsung Galaxy Note10'ta hiçbir fiziksel tuşun yer almayacağı yönünde. Yani güç düğmesi ya da ses açma / kısma düğmelerinin tamamen dokunmatik yüzey olarak sunulacağı söyleniyor.

Galaxy Note 10!

Gelelim en heyecan verici kısma, yani Galaxy Note 10'a! Tarihsel olarak bakıldığında Galaxy Note ailesinde şirket tamamen bir bir cihaza odaklandı. Ama muhtemelen bu kez öyle olmayacak. Yani şirketin bu yıl Galaxy Note 10, Galaxy Note 10+ ve 5G versiyonu olmak üzere 3 farklı telefon duyuracağı söyleniyor.

Temel bilgilerle başlayalım. Muhtemelen yeni modeller arasında en küçüğü olmasına rağmen, telefonda 6.3 inç'lik dinamik AMOLED ekran yer alması bekleniyor. Evet; Geçen yılki Galaxy Note 9'lardaki ekrandan biraz daha küçük. Ancak Galaxy Note 10'da çok az çerçeveli öne bakan bir kamera için küçük merkezi bir delik barındıracak.

Burada olumsuz sayılabilecek husus ekran çözünürlüğü olabilir. Samsung, Galaxy Note 4'ten bu yana tüm Note akıllı telefonlarında Quad HD ekranlar üzerinde çalışıyor. Ancak Galaxy Note 10'da Full HD+ üzerinde çalışıyor. Doğruysa bu seçim Galaxy Note 10'un fiyat etiketini daha yönetilebilir kılmaa yardımcı olabilir. Galaxy S10e'nin Note versiyonunun çıkarmaya çalıştığından emin olmak için henüz çok erken.

Her durumda Galaxy Note 10 bir gövde gösterisi olarak görülüyor. Zira Qualcomm Snapdragon 855+ yonga seti, 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanı önemli teknik detaylar arasında. Ayrıca, standart geniş, ultra geniş ve telefoto lensleri içeren S10 ve S10+'taki sistemler gibi 3 kameralı bir sistemin geleceği söyleniyor. Aynı şey büyük olasılıkla daha fazla RAM ile birlikte 6.8 inç'lik ekran boyutlu Galaxy Note 10+ için de geçerli olacak. Bu raporlar doğruysa Galaxy Note 10+'ın normal modelden önemli oranda pahalı olması muhtemel.

Telefonun belirli yüzlerinin S-Pen'in tek tuşuyla kontrol etmenin ötesinde ekran üzerindeki şekilleri çizmek için kalemi kullanarak kısayolları etkinleştirebilir ve belirli eylemleri gerçekleştirebilirsiniz.

Ve en iyi kısmı? Samsung, Galaxy Tab S6'yı duyurarak bu söylentileri dolaylı olarak onaylamış olabilir. Tabletin ön ve arkaya bakan kameraları arasında geçiş yapmak ve farklı kamera modları arasında değişiklik için S-Pen kullanılabilir.

Galaxy Note 10'un IP69 sertifikasıyla birlikte suya ve toza karşı dayanıklı olacağı hatta su geçirmeyeceği söyleniyor. Hatta Galaxy Note 10'un bu özellikler sayesinde pazarlanacağı da konuşulanlar arasında. Dışarıdan sızan resimlere bakıldığında herhangi bir kulaklık çıkışı görünmüyor. Ürünle ilgili verilen bir USB-C kulaklık dongle'ını kullanmak zorundasınız.

Peki ya 5G?

Samsung bu yılın başlarında 5G'yi kucaklayan ilk üreticilerden biri oldu. Galaxy S10 5G ile bir ilke imza atan şirket, şimdi de aynı sistemi Galaxy Note 10'da kullanmak istiyor.

Not: Tüm Galaxy Note 10 modellerinin 5G destekleyip desteklemeyeceği bilinmiyor. Ancak sızıntılarıyla bilinen Evan Blass tarafından yayınlanan bazı bilgiler özel bir versiyonla 5G'nin sunulacağını söylüyor.

Başka neler olabilir?

Samsung Unpacked etkinlikleri epey görkemli oluyor. Dolayısıyla gövde gösterisi mahiyetinde (gerçi baltayı taşa vurdular) Galaxy Fold hakkında da önemli açıklamaların yapılması bekleniyor.

Ek olarak Bixby sanal asistanla ilgili yenilikler ve GalaxyHome için de benzer durum geçerli. Bekleyip göreceğiz.

Haberimizin başında da bahsettiğimiz gibi GZT.com olarak biz de tüm detayları sizlere haberlerimizde aktaracağız. Takipte kalın, görüşmek üzere.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >