Samsung Galaxy S10'da kamera için özel yapay zekâ çipi yer alabilir

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Samsung, yeni nesil tepe seviyesi akıllı telefonu Galaxy S10 ile birlikte kamera özelliklerini ön plana çıkarmak istiyor. Hatta bu sebeple telefonda 'kamera' birimi için özel bir yonganın sunulabileceği belirtiliyor. Ayrıntılar haberimizde:

Samsung, son aylarda her ne kadar katlanabilir telefonlara yönelmiş olsa da tepe seviyesi Galaxy S ailesini de ihmal etmiyor. Durum böyle olunca önümüzdeki yılın hemen başında tanıtılması beklenen Galaxy S10 ile ilgili haberler gelmeye devam ediyor.

Galaxy S10'daki kamera artık yardımcı bir yapay zekâ çipiyle desteklenerek çok daha iyi bir hale gelebilir.
Galaxy S10'daki kamera artık yardımcı bir yapay zekâ çipiyle desteklenerek çok daha iyi bir hale gelebilir.

Kameraya özel yapay zekâ çipi kullanılabilir

Şu ana kadar yeni nesil tepe seviyesi telefonun ekran, yonga seti ve performansına ilişkin bazı detaylar ortaya çıktı. Ancak kamerakonusunda da eskiye oranla çok ciddi bir fark oluşacağı ortada. Hatta yeni telefonda daha iyi kamera özelliklerinin sunulabilmesi için ayrıca bir yapay zekânın çalışabileceği tahmin ediliyor.

ETNews tarafından ortaya atılan iddialar, Galaxy S10'daki özel yapay zekâ biriminin kamera konusunda büyük fark oluşturacağı yönünde. Yani bu yonga yeni telefonda aslında yardımcı bir işlemci olarak görev alabilir.

Galaxy S10 ile birlikte önceki modele göre tasarımın tamamen değişeceği de biliniyor.
Galaxy S10 ile birlikte önceki modele göre tasarımın tamamen değişeceği de biliniyor.

Telefon kameraları akıllanıyor

Tepe seviyesi akıllı telefonlarda kamera özellikleri her geçen gün artıyor. Lens miktarının fazlalaşmasıyla birlikte yapay zekâ ortama ve çekilecek fotoğrafa göre lensleri devreye sokabiliyor. Yani örneğin geniş açı bir fotoğraf çekilecekse arkada bulunan lensler arasındaki en geniş açılı olan devreye sokulabiliyor. Samsung da doğal olarak yeni tepe seviyesinde kamera özelliklerini ön plana çıkarıyor.

Samsung'un gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine oranla azalmış durumda. Dolayısıyla Güney Koreli şirket Androidcephesinde kan kaybetmemek için ek çözümler peşinde koşuyor. Haberin başında belirttiğimiz katlanabilir telefonlar bunlardan biri. Ama yeterli değil. Bir de Galaxy R isimli özel bir giriş / orta seviyesi akıllı telefon ailesiyle model çeşitliliği artırılmak isteniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >