Samsung Galaxy S10+'ta çift ön kamera bekleniyor

Samsung Galaxy S10+
Samsung Galaxy S10+

Yeni yılın hemen başında Mobile World Congress'te sergilenmesi beklenen Galaxy S10 serisi hakkında detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Bu kez de Galaxy S10+'ın çift ön kamerayla geleceği söyleniyor. Ayrıntılar haberimizde:

Samsung Galaxy S10'un Şubat sonunda Barselona'daki Mobile World Congress'te tanıtılması bekleniyor. Yani aslında ürünün duyurulmasına yalnızca birkaç ay var. Durum böyle olunca 'söylentiler' çeşitlenmeye devam ediyor. Daha önce telefonun tasarımı, ekranı, yonga seti ve kamerasıyla ilgili detaylar ortaya çıkmıştı. Şimdi de Galaxy S10+ hakkında çeşitli iddialar var.

Samsung Galaxy S10+ ile ekran/gövde oranının artık çok daha üst seviyelere çıkması bekleniyor. Çizimden de anlaşılabildiği gibi aslında çerçeveler neredeyse yok.
Samsung Galaxy S10+ ile ekran/gövde oranının artık çok daha üst seviyelere çıkması bekleniyor. Çizimden de anlaşılabildiği gibi aslında çerçeveler neredeyse yok.

Üç farklı model bekleniyor

Son birkaç yıldır telefon üreticileri özellikle tepe seviyesi telefonları üç farklı model şeklinde duyuruyor. Bunlar arasında kompakt boyutlu, standart model ve büyük ekranlı versiyon yer alıyor. Güney Koreli şirketin Galaxy S10 ailesiyle benzer yolu izleyeceğini tahmin etmek güç değil.

Hatta ailenin en büyük ekranlı versiyonu Galaxy S10+ ekranı hakkında benzer detaylar netleşmeye başlıyor. En önemli gelişmelerden biri ise Infinity-O tasarımı. Bu sistemle birlikte artık üreticiler ön kamerayı ekranın içine entegre etmeyi hedefliyor.

İşte yeni gelişme de tam olarak bu konuyla alakalı. Galaxy S10+'ta ekrana entegre edilecek kamera sayısının birden fazla olacağı söyleniyor. Yani daha şeffaf haliyle çift ön kamera sisteminin kullanılacağı tahmin ediliyor. Twitter'da isabetli tahminleriyle bilinen Ice Universe'nin tahminleri kameralardan birinin normal açı diğerinin de geniş açı destekleyeceği yönünde. Ama iki kameranın ön kısımda ekrana nasıl yerleştirileceği ise merak konusu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >