Samsung Galaxy S9'da "neredeyse çerçevesiz" ekran sunulması bekleniyor

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9

Samsung'un, yeni nesil nesil üst seviye akıllı telefonu Galaxy S9'da 5.8 inç'lik ekranda %90'a varan ekran / gövde oranı sunacağı tahmin ediliyor. Bu da aslında önemli bir rekor anlamına geliyor.

Birçok farklı akıllı telefon üreticisi, yeni ürünlerini tanıtmak ve sergilemek için Şubat'ın son haftasında düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'ni bekliyor. Her sene olduğu gibi elbette 2018 için de benzer durum söz konusu. Ancak bazı cihazlara ilişkin ilk bilgiler şimdiden açığa çıkmış durumda. Henüz birkaç gün önce Ghostek isimli aksesuar üreticisi, tasarladığı telefon kılıfını paylaşarak Galaxy S9 için ilk ipuçlarını vermiş oldu.

Galaxy S9'un ekran / gövde oranının %90 seviyesine ulaşması bekleniyor

Fotoğraf sayesinde Galaxy S8, Galaxy S8+ ve Galaxy Note 8'de kullanılan Infinity Display sisteminin devam ettiği görülebiliyor. Şirketler, özellikle son dönemlerde ekran / gövde oranı konusunda hayli hassas. Bu noktada yeni nesil tepe seviyesi telefonda da çıtanın hayli yükseleceği öngörülüyor. Ortaya çıkan bilgilere göre Galaxy S9'da ekran / gövde oranının %90 seviyesine çıkacağı öngörülüyor.

Paylaşılan görsele göre Galaxy S9'da fiziksel anlamda en büyük değişim telefonun kamera tarafında gerçekleşiyor.
Paylaşılan görsele göre Galaxy S9'da fiziksel anlamda en büyük değişim telefonun kamera tarafında gerçekleşiyor.

Super AMOLED yapıdaki 5.8 inç'lik ekranda 2960 x 1440 piksel çözünürlükte görüntüler oluşturulabiliyor. Üstelik renk doğruluğu için geniş renk yelpazesi de önemli özellikler arasında. Yonga seti tarafında Snapdragon 845'in kullanılması bekleniyor. Ayrıca buna ek olarak Samsung üretimi Exynos 9810 yongasının da bazı bölgelerdeki modellerde satışa çıkacağı tahmin ediliyor.

Asıl büyük değişim ise telefonun arka kısmında gerçekleşiyor. Ayrıntılara bakıldığında burada çift kamera sistemini kullandığı görülebiliyor. Yani artık Samsung, Galaxy Note 8 ile başladığı çift kamera sistemini, Galaxy S9'da da devam ettiriyor. Alt alta dizilmiş şekilde sunulan çift kameranın yanı sıra çift ton LED flaş ve parmak izi okuyucu da detaylar arasında.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >