Samsung, "kırmızı ekran" sorunu için güncelleme yayınlayacak

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Kullanıcılardan gelen şikayetler doğrultusunda Galaxy S8 ve Galaxy S8+ akıllı telefonların ekranında "kırmızılaşma" olduğunu kabul eden Samsung, gelecek hafta yayınlayacağı yazılım güncelleştirmesiyle bu sorunun üstesinden gelecek.

Samsung'un tepe seviyesi akıllı telefonu Galaxy S8 ve Galaxy S8+ yazılımsal bir problemle karşı karşıya: Kızıllaşan ekranlar. Birkaç gün önce şikayetler doğrultusunda açığa çıkan sorun, bilhassa uzun süreli kullanımlardan sonra renklerin değişmesine ve ekranın kırmızılaşmasına sebep oluyor.

Geçen sene Galaxy Note 7'de batarya konusunda büyük problemler yaşayan Samsung, bu kez çok hızlı bir refleks göstererek sorunun ekranın kendisinden değil; yazılımsal bir problemden kaynaklandığını bildirdi. Güney Koreli üretici öncelikle Galaxy S8 ve Galaxy S8+ kullanıcılarının renkkalibrasyon ayarlarını kontrol etmesi gerektiği açıkladı. Fakat kullanıcıların problemin devam ettiği yönündeki söylemleri üzerine Samsung yazılımsal bir güncelleme yayınlayacağını açıkladı.

Gelecek hafta yayınlanacak olan güncelleştirme, kırmızı ekran sorununu ortadan kaldıracağı gibi güvenlik konusunda da önemli birtakım yenilikleri getirecek.
Gelecek hafta yayınlanacak olan güncelleştirme, kırmızı ekran sorununu ortadan kaldıracağı gibi güvenlik konusunda da önemli birtakım yenilikleri getirecek.

Her ne kadar şu anda güncelleme takvimi bilinmiyor olsa da tahminler gelecek haftanın ilk günlerini işaret ediyor. Üstelik bu yazılım güncellemesi yalnızca kırmızı ekran hatasını da ortadan kaldırmayacak; ek olarak güvenlik konusundaki yenilikleri de beraberinde getirecek. Öncelikle Avrupa'daki cihazlar için sunulacak olan güncelleştirme paketi, daha sonrasında diğer bölgelerdeki kullanıcılar için de aktif hale getirilecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >