Kullanıcılar şaşkın: Samsung Galaxy S8 ekranı kendi kendine kızıllaşıyor

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Samsung'un geçen ay sonu tanıttığı tepe seviyesi akıllı telefonu Galaxy S8'de ekran sorunu ortaya çıktı. Şirket cephesinden açıklamalar yapılsa da, kullanıcılar tepki göstermeye devam ediyor.

Galaxy Note 7'deki patlama sorunlarından dolayı hayli yoğun eleştirilere maruz kalan Samsung yetkilileri, her fırsatta kullanıcılardan özür dilemiş ve yeni önlemler alındığını bildirmişti. Yeni akıllı telefonlarda batarya üzerine yoğunlaşan şirket, yapılan analiz ve gerçekleştirilen zorlu testlerle Galaxy S8'in çıkış süresini bir ay kadar uzatmıştı. Lakin Galaxy 8 ve Galaxy S8+'ta hiç beklenmeyen bir sorun çıktı: Ekran renkleri.

Kullanıcılar tarafından aktarılan bilgilere göre özellikle yoğun kullanım sonrasında bazı Galaxy S8'lerin ekranı kendiliğinden kızıllaşıyor...

Yeni telefonu satın alan kullanıcılar, özellikle son birkaç gündür ekranda birtakım renk değişiklikleri meydana geldiğini ifade ediyor. Hatta ekranın kızıl birrenge büründüğü belirtiliyor. Kızıl renklerin daha çok yoğun kullanımdan sonra meydana geldiği de kullanıcıların verdiği bilgiler arasında.

Galaxy Note 7 vakasıyla birlikte kriz yönetiminde hayli önemli deneyimler elde eden Samsung, ekranların kızıl renge bürünmesi ve kullanıcılar tarafından gönderilen fotoğraflarla ilgili açıklama yaptı. Şirketin açıklaması gayet net. Telefonların ekranında herhangi bir üretim ya da kalite sorunu olmadığını, renk kalibrasyonuyla ilgili birtakım sorunlar yaşandığı belirtiliyor.

Samsung'tan açıklama geldi: Sorunlu telefonları servisten değiştirebilirsiniz
Ancak, kullanıcılar kalibrenin doğru yapıldığı halde kızıllaşmanın meydana geldiğini söylüyor. Bu tip problemler için Samsung'un önerisi ise müşterilerin değişim talep etmesi. Yani şirket, servislere gidilmesi durumunda Galaxy S8'lerin bu sebepten dolayı değiştirileceğini özellikle bildiriyor. 
Uzmanlara göre ekrandaki kırmızı renklerin sebebi diyot panellerinin renk dengesi. Yeni akıllı telefon renk dengesini Deep Red teknolojisini kullanarak sağlıyor. Bu sistemin Galaxy S8'in çıkışını geciktireceği için çok derin testlerden geçirilmediği iddia ediliyor. Şimdilik bu ekran sorununun kaç telefonu kapsadığıyla alakalı bir bilgi yok. Lakin Samsung'un yakın zamanda konuyla alakalı açıklama yapması bekleniyor.
Samsung'tan açıklama geldi: Sorunlu telefonları servisten değiştirebilirsiniz Ancak, kullanıcılar kalibrenin doğru yapıldığı halde kızıllaşmanın meydana geldiğini söylüyor. Bu tip problemler için Samsung'un önerisi ise müşterilerin değişim talep etmesi. Yani şirket, servislere gidilmesi durumunda Galaxy S8'lerin bu sebepten dolayı değiştirileceğini özellikle bildiriyor. Uzmanlara göre ekrandaki kırmızı renklerin sebebi diyot panellerinin renk dengesi. Yeni akıllı telefon renk dengesini Deep Red teknolojisini kullanarak sağlıyor. Bu sistemin Galaxy S8'in çıkışını geciktireceği için çok derin testlerden geçirilmediği iddia ediliyor. Şimdilik bu ekran sorununun kaç telefonu kapsadığıyla alakalı bir bilgi yok. Lakin Samsung'un yakın zamanda konuyla alakalı açıklama yapması bekleniyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >