Samsung'un yeni katlanabilir telefonu Galaxy Z Flip olabilir

Samsung Galaxy Z Flip
Samsung Galaxy Z Flip

Samsung, Galaxy Fold'un ardından ikinci katlanabilir telefonu için harekete geçti.

Birkaç ay içinde duyurulması beklenen yeni modelin Galaxy Z Flip olarak isimlendirilmesi söz konusu.

CES 2020 kapsamında Galaxy Fold'un 400 bin ile 500 bin arasında sattığını duyuran Samsung, yeni modelle bu rakamın çok daha üstüne çıkmaya odaklanıyor.

Samsung, geçen yıl Şubat sonunda düzenlenen Mobile World Congress'te katlanabilir telefonu Galaxy Fold'u duyurdu. Cam stantta sergilenen telefon daha sonrasında test amaçlı basın mensuplarına gönderildi.

Fakat telefonda şirketin pek de beklemediği sorunlar çıktı. Ekran ve menteşe konusunda yaşanan sıkıntılar, Galaxy Fold'un kısa süre içinde donanımsal olarak güncellenmesine sebep oldu.

Samsung'un konuyla alakalı yaptığı açıklama ise şu şekilde:

    Basın mensuplarına ilk etapta sınırlı sayıda Galaxy Fold gönderildi. Bu örneklerde ana ekran konusunda birtakım sorunlar yaşandığı bildirimini aldık. İnceleyerek sorunun kaynağını çözmek için çalışacağız. Ayrıca yine basın mensuplarının ekran üzerindeki üst katmanı sökmesiyle telefonlara zarar verdiği yönünde raporlar da aldık. Ekran koruyucu katmanı aslında cihazı çizilmesini önlüyor. Dolayısıyla sökülmemesi gerekiyor. Tekrar takılmaya çalışıldığında da problem oluşabiliyor. Ayrıca bu bilgiyi kullanıcılarla da paylaşacağız.

400 bin ile 500 bin arasında Galaxy Fold satıldı.

CES 2020 kapsamında konuyla alakalı açıklamalar yapan şirket, şu ana kadar toplamda 400 bin ile 500 bin arasında Galaxy Fold satıldığını ifade ediyor. Buna karşılık Huawei de küçük bir açıklamayla şu ana kadar Mate X katlanabilir telefonunda Kasım'da 100 bin bandının aşıldığından bahsediyor.

Evet; iki şirket de katlanabilir telefon pazarında önemli adımlar attı. Ama bundan sonraki süreçte de yeni modellerle yelpazeyi genişletmeye odaklanacaklar. Elbette ilk telefonlarda karşılaşılan hatalardan da ders çıkararak.

Ice Universe, Samsung'un yeni katlanabilir telefonunun Galaxy Z Flip ismiyle çıkacağını bildiriyor.
Ice Universe, Samsung'un yeni katlanabilir telefonunun Galaxy Z Flip ismiyle çıkacağını bildiriyor.

Samsung'un yeni katlanabilir telefonu son birkaç gündür fazlasıyla gündeme geliyor. Telefonun Galaxy Bloom ismiyle duyurulabileceği konusu da bunlardan biri. Ancak ek olarak bir de Galaxy Z ismi geçmeye başladı. Twitter'da akıllı telefon sızıntılarıyla bilinen Ice Univerce, Bloom'un yalnızca kod adı olduğunu ve telefonun aslında Galaxy Z ismiyle duyurulacağını bildirdi. Daha sonrasında da Galaxy Z Flip adını taşıyan görsel paylaştı.

En yüksek performanslı işlemciyle gelecek.

Şu anda yeni akıllı telefonun bileşenlerine ilişkin ayrıntılar belli değil. Ancak tahminler Qualcomm Snapdragon 855yonga setinin kullanılacağını gösteriyor. Ayrıca Ultra Thin Glass adı verilen özel bir cam kaplamadan bahsediliyor. Galaxy Fold'daki polimerkatman birtakım sorunlara yol açmıştı. Yeni telefonda bu problemlerin önüne geçilmesi için farklı bir yapıya yer veriliyor.

Elbette Android 10 temeli üzerine oturtulacak olan yeni telefonun Infinity-O ekran ve damla çentik bir selfie kamerası olması bekleniyor. Bunlar haricinde çift arka kamera ve 8K çözünürlükte video kaydı da detaylar arasında.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >