Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank duyurdu: İlk üretim Şubat'ta

Arşiv
Arşiv

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Türkiye'de özellikle Çin ve Uzak Doğu'daki akıllı telefon üreticilerinin Türkiye'de üretim tesisi kurmakla ilgilendiğini kaydederek ilk üretimin Şubat'ta başlayacağını duyurdu. Yerli üreticinin de bu alana ilgisinin arttığını belirten Varank, Türkiye'de bu alana ilişkin önemli bir kapasitenin oluşacağının sinyalini verdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, son dönemde Çin'den ve Uzak Doğu'dan global akıllı telefon üreticilerinin Türkiye'ye ilgisinin olduğunu belirterek, ilk üretimin Şubat'ta başlamasının planlandığını söyledi.

Hem Türkiye hem yatırımcı kazanacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank - Arşiv
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank - Arşiv

Varank yaptığı açıklamada, son yıllarda Türkiye'nin yatırımlar açısından cazibe merkezi hale gelmesi için çalışmalarının bulunduğunu kaydederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'ye yapılacak yatırımla hem yabancının hem de ülkenin kazanacağına dair açıklama yaptığını anımsattı.

Kendilerinin de yabancı yatırımcıları Türkiye'ye çekmek için bir savaş verdiklerini dile getiren Varank, Türkiye'nin bir üretim üssü haline geldiğini bildirdi.

Varank, "Bu manada da yabancıların hem Türkiye pazarını hem de Türkiye'den yapacakları açılımları düşündüklerinde ilgi odağı bir ülke. Biz bu yatırım ilgisini verdiğimiz teşvik belgelerinden de takip edebiliyoruz" diye konuştu.

Bakan Varank, yabancı yatırımcılar ile hem kendilerinin hem de Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi'nin yakından ilgilendiğini anlattı.

Akıllı telefon pazarı Türkiye'yle ilgileniyor

Varank, son dönemde akıllı telefon pazarının global oyuncularının Türkiye'ye ilgisinin bulunduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de yatırım yapmayı düşünüyorlar. Dün Çinli bir firmamız ilan etti. Türkiye'ye bir üretim tesisi kuracaklar. Bununla ilgili uzunca bir süredir görüşüyorduk. Yatırımı nerede yapacağına dair planlar hazır. Bu yıl (2021) içerisinde yatırımlarını yapıp Türkiye'de akıllı telefon üretmek istiyorlar. Bunun gibi başka firmalarla görüşmelerimiz sürüyor. Yine Çin'den, Uzak Doğu'dan başka firmalar da var. Bunların yanında yerli üreticilerin de bu alanda ilgisi arttı. Yerli firmalarımız da bize başvurup, teşvik belgesini alıp üretim yapmak istiyorlar."

Bakan Varank, bu alanda Türkiye'de gelecek döneme ilişkin önemli bir kapasite oluşacağının altını çizdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >