Sarı yeleklilere koronavirüs de engel olmadı

​Sarı yelekliler, koronavirüse rağmen Fransa yönetiminin politikalarını protesto etti.
​Sarı yelekliler, koronavirüse rağmen Fransa yönetiminin politikalarını protesto etti.

Fransa hükümeti koronavirüs nedeniyle 100'den fazla kişinin bir araya geldiği etkinlik ve gösterileri yasakladı. Sarı yelekliler bu yasağa rağmen eylemlerini sürdürmeye devam etti.

Sarı yelekliler, gösterilerin 70'inci haftasında Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetiminin politikalarını protesto etti.

Fransa Cumhurbaşkanı’nın eylemleri yasaklamasına rağmen Paris'te Montparnasse Bulvarı'nda toplanan yüzlerce gösterici, İtalya Meydanı'na yürüdü. Eylemciler ile polis arasında arbede yaşandı. Polis, çeşitli cisimler atan göstericilere biber gazıyla karşılık verdi.

Eylemciler, birkaç çöp bidonu ve motosikleti ateşe verdi

Paris Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, başkentteki eylemde 79 kişinin gözaltına alındığı, 76 kişiye izinsiz gösteriye katıldıkları gerekçesiyle para cezası verildiği belirtildi.

Eylemler başladığından bu yana 11 kişi yaşamını yitirirken, polisin müdahalesi sonucu 26 kişi gözünü kaybetti, 5 kişinin eli koptu ve yaklaşık 500 kişi yaralandı.

Ne olmuştu?

  • Koronavirüs Fransa’da ilk olarak 24 Ocak’ta görülmüştü. 6 Mart’ta da bir Türk koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmişti. Koronavirüs sebebiyle birçok önlem alan Fransa’da şimdiye kadar 91 kişi hayatını kaybetti, vaka sayısı da 4499'a yükseldi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >