Savaş tamtamları çalıyor: İran'ın Irak'taki ABD üssüne saldırmasında dikkati çeken detay

Donald Trump ve eşi Melania Trump askerlerle fotoğraf çektirirken görünüyor.
Donald Trump ve eşi Melania Trump askerlerle fotoğraf çektirirken görünüyor.

İran'ın, Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesine karşılık verdi. Irak'taki Ayn el-Esed Hava Üssü'ne yapılan füzeli saldırıda 80 ABD askerinin öldüğü iddia edildi.

Hedef alınan Ayn el-Esed üssünün 28 Aralık 2018'de ABD Başkanı Donald Trump tarafından ziyaret edilen üs olması dikkati çekti. Trump'ın ziyaretine eşi Melania Trump da eşlik etmişti.

İran, ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esed Hava Üssü'ne balistik füzelerle düzenlenen saldırıda en az 80 ABD askerinin öldüğünü ileri sürdü.

İran devlet televizyonu, Devrim Muhafızları Ordusu kaynaklarına dayandırdığı haberinde füzelerin üsteki hassas ve hayati noktalara isabet ettiği, en az 80 ABD askerinin hayatını kaybettiği, birçok insansız hava uçağının, helikopterin ve askeri teçhizatın ciddi hasar aldığını iddia etti.

Trump, İran'ın saldırdığı üssü ziyaret etmişti

ABD Başkanı Donald Trump'ın 28 Aralık'ta gerçekleştirdiği Irak ziyareti sırasında bu üssü ziyaret ettiği ortaya çıktı. ABD'li askerlerle bir araya gelen Trump, "Irak'tan çekilmeye yönelik hiçbir planımız yok. Eğer Suriye'de bir şeyler yapmak istersek Irak'ı üs olarak kullanırız" demişti.

ABD Başkanı Donald Trump 2018'de de Irak'taki askeri birlikleri ziyaret etmişti.
ABD Başkanı Donald Trump 2018'de de Irak'taki askeri birlikleri ziyaret etmişti.
  • Haberde ayrıca ABD'ye ait 104 noktanın da İran'ın hedefinde olduğu ve Washington'ın yeni bir adım atması durumunda buralara saldırı düzenleneceği kaydedildi.

Öte yandan İran devlet televizyonuna bağlı yayın yapan İngilizce haber kanalı Press TV ise 80 ABD askerinin öldürüldüğü iddiasını doğrulatamadığını belirtti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >