Savunmanın liderleri büyüyor: 10 milyar sınırı aşıldı!

​Savunmanın liderleri büyüyor: 10 milyar sınırı aşıldı!
​Savunmanın liderleri büyüyor: 10 milyar sınırı aşıldı!

ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, HAVELSAN, İŞBİR ve ASPİLSAN'ın geçen yılki toplam satış tutarı bir önceki yıla göre yüzde 34 artarak 10,5 milyar lira seviyesine ulaştı.

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'nın (TSKGV) bağlı ortaklıkları olan ve savunma sanayisinin "amiral gemisi" olarak nitelendirilen şirketler geçen yılki performanslarıyla 10,5 milyar liralık ciroya ulaştı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) savaş gücüne katkıda bulunmak amacıyla savunma sanayisi şirketleri kuran, ortak olan ve geliştiren TSKGV, sermayesinin yarısından fazlasına sahip olduğu bağlı ortaklığı konumundaki şirketleriyle bu alanda önemli sorumluluklar üstleniyor. Bu kapsamda, ihraç lisansına tabi kritik alt sistem ve malzemelerin milli imkanlarla geliştirilmesine vakıf şirketlerince büyük önem veriliyor. Yürütülen yoğun Ar-Ge faaliyetleri sonucunda geliştirilen özgün, milli, yenilikçi ürün ve sistemlerin yurt dışına artan miktarda ihraç edilmesiyle savunma sanayisi başta olmak üzere Türk sanayisine büyük katkı ve katma değer sağlanıyor.

Türk Savunma şirketlerinin büyüme hızı günden güne artıyor...
Türk Savunma şirketlerinin büyüme hızı günden güne artıyor...

3 Türk şirket dünyanın en büyük 100 savunma sanayisi şirketi arasında!

Yürütülen bu katma değerli faaliyetlerle vakfın bağlı ortaklıklarından ASELSAN, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) ve ROKETSAN, dünyanın en büyük 100 savunma sanayisi şirketi arasında yer alıyor. ASELSAN, geçen yılki performansıyla Defense News listesinde 55'inci,TUSAŞ 64'üncü, ROKETSAN 96'ncı basamağa yerleşti. ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, HAVELSAN, İŞBİR ve ASPİLSAN'ın geçen yılki toplam satış tutarı bir önceki yıla göre yüzde 34 artarak 10,5 milyar liraya yükseldi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >