Seçimlere 56 gün kala, Trump Biden'a hakaretlerini artırıyor

ABD Başkanı Donald Trump ve Demokratların adayı Joe Biden (Arşiv)
ABD Başkanı Donald Trump ve Demokratların adayı Joe Biden (Arşiv)

ABD'de başkanlık seçimleri geleneksel olarak, ülkede 7 Eylül'de kutlanan İşçi Bayramı'nda son aşamaya giriyor. Başkan Trump ve Demokratların adayı Biden tam bu günde birbirlerine yüklenmeye devam etti.

Başkanlık seçimlerine kısa bir süre kala, ABD Başkanı Donald Trump, Joe Biden'a'salak' diyerek ekonomi için büyük bir tehdit olduğunu savundu.


Joe Biden ise Trump'ın savaşta hayatını kaybeden askerlere ve gazilere enayi dediği iddiaları üzerinden yüklendi.

'İşlerinin ehli değiller'

Beyaz Saray'daki basın toplantısında Trump, Biden'ın yardımcısı Kamala Harris'i de ihmal etmeyerek şu ifadeleri kullandı: "Biden ve onun aşırı liberal yardımcısı, Kongre'deki en liberal kişi bu arada, benim düşünceme göre işinin ehli insanlar değiller ve ekonomimizi ve ülkemizi mahvederler."

Trump, genellikle 'uykulu Joe' olarak andığı rakibine bu sefer de 'salak' diyerek hakaretlerini sürdürdü.

'Oğlum ezik ve enayi değildi'

Demokratların başkan adayı Joe Biden ise Pensilvanya mitinginde Başkan Trump'ın askerlere söylediği iddia edilen sözleri nedeniyle sert çıktı.

ABD'nin Irak'ı işgalinde savaşan ve 2015'te beyin kanserinden ölen oğlu Beau Biden'ı kasteden Joe Biden, "Beau ezik ve enayi değildi. O kahramanlarla bu ülkeye hizmet etti" dedi.

  • Trump’ın 2018'de I. Dünya Savaşı sırasında Fransa'da hayatını kaybeden deniz piyadelerinin bulunduğu Fransa'daki Aisne-Marne Amerikan Mezarlığı'na yapacağı ziyareti iptal ettiği ve askerler için "Neden gidelim beceriksizler", 'enayi' ifadelerini kullandığı öne sürülmüştü. Trump ise iddiaları kesin bir dille reddederek, "Askerler için en çok şeyi benim yönetimim yaptı" açıklamasını her fırsatta yineliyor.

Seçimlere 60 günden az kaldı

3 Kasım'da gerçekleşecek başkanlık seçimlerine 56 gün kala anketler yarışın adaylar için daha da zorlaştığını gösteriyor. Koronavirüs salgını, polis şiddeti ve ABD'lilerin sokaklara dökülmesi son zamanlarda ABD gündemini meşgul ediyor. Biden'ın seçim stratejisi, Trump'ın beceriksiz bir lider olduğunu, kaos oluşturduğu ve işçi sınıfını arkasında bıraktığı algısı üzerine kurulu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >