'Sinirlenmiş İskoç' düz dünyacıları uzaya yollamak istiyor

Arşiv
Arşiv

Dünyanın düz olduğuna inananlara sinirlenen Marc Gauld isimli bir İskoç 'komplo teorisyenlerini' uzay yolculuğuna göndermek istiyor. Gauld'un amacı dünyanın düz olduğuna inanan ve uzaydan aslında yuvarlak olduğunu görenlerin dönüşte diğerlerine bu durumu anlatmasını sağlamak. Bu isteğini gerçekleştirmek için bağış kampanyası başlatan 'sinirli İskoç' daha 155 sterlin toplamayı başarabildi.

İÇİNDEKİLER

Dünya'nın düz olduğuna yönelik komplo teorilerinden bıktığını ifade eden Marc Gauld isimli bir adam, bu teorisyenleri gezegenin geoit şeklinde (kutuplardan basık bir küre) olduğuna ikna etmek için ilginç bir çözüm buldu.

Kendisini "sinirlenmiş bir İskoç" diye tanımlayan Gauld, düz Dünyacı diye bilinen bu kişilerin liderlerinden birini uzaya göndermek için kampanya başlattı.

  • Pek çok kişinin kafasında Dünya'nın şekliyle ilgili soru işareti olmayabilir. Ancak bazıları, başta NASA olmak üzere tüm bilim dünyasının milyarlarca dolar harcayarak halkı Dünya'nın şekli konusunda kandırdığını öne sürüyor.

Uzaya giden kişi dönüşte yaşadıklarını anlatacak

Uzay yolculukları gerçekleştiren Virgin Galactic'e ait bir gemi
Uzay yolculukları gerçekleştiren Virgin Galactic'e ait bir gemi

Gauld ise bu kişilerin, bir düz Dünyacının uzaya çıkarılmasıyla birlikte ısrarlı iddialarından vazgeçeceğini düşünüyor. İnternet üzerinden fon toplama platformu Gofundme'de kampanya başlatan Gauld, düz Dünyacıların liderlerinden birinin, toplanan para sayesinde uzaya gönderilmesini ve o kişinin geri döndüğünde Dünya'nın yuvarlak olduğunu takipçilerine anlatmasını istiyor.

"Düz Dünyacı birkaç arkadaşım var ve bu beni çıldırtıyor, söyledikleri tamamen saçmalık" diyen Gaul, en çok da komplo teorisyenlerinin kendisinden destek beklediğini söyledi:

Düz Dünyacılara savundukları fikri eyleme geçirmeleri için bir fırsat sunmaya karar verdim. Bunu yapabilmenin tek yolu liderlerinden birini uzaya göndermek.

Henüz 155 sterlin toplayabildi

Öte yandan Gauld'un bu hedefini gerçekleştirmek için daha çok yolu var. Toplamda 250 bin sterlin (yaklaşık 2 milyon 400 bin TL) toplamayı hedefleyen kampanyacı, henüz sadece 155 sterlin (yaklaşık bin 500 TL) toplayabildi.

Elon Musk'tan yardım istiyor

SpaceX CEO'su Elon Musk, uzay seyahatinde çığır açması planlanan Starlink üzerine çalışıyor
SpaceX CEO'su Elon Musk, uzay seyahatinde çığır açması planlanan Starlink üzerine çalışıyor

İlk uçuş görevini bu yıl içinde başlatmak istediği aktarılan Gauld, uzay endüstrisinin önde gelen isimlerinden de yardım talep ettiğini aktardı:

Elon Musk ve Richard Branson'ın ekipleriyle iletişime geçtim. Onların da desteğini almaya çalışıyorum ve cevap bekliyorum.

Öte yandan uzay turizmi sektörünün önde gelen firmalarından Virgin Galactic, bir yörünge uçuşu için 250 bin dolar talep ediyor. Gauld'un toplamak istediği meblağ ise dolar cinsinden 345 bin dolar ediyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >