Skoda'nın tam elektrikli SUV otomobili 2020'de geliyor

Skoda Vision E
Skoda Vision E

Volkswagen grubunun elektrikli otomobil çalışmalarında öne çıkan Skoda, Jaguar I-Pace'e rakip olacak ilk tam elektrikli SUV otomobilini 2020'de piyasaya sürmeyi planlıyor.

Geçen yıl hem Şanghay hem de Frankfurt otomobil fuarlarında sergilenen Skoda'nın Vision E konsepti, yetkililerden edinilen bilgiye göre 2020'de seri üretim versiyonuyla karşımıza çıkacak. Çek firmanın ilk tam elektrikli otomobillerinden biri olması beklenen Skoda Vision E, SUV kategorisinde Jaguar I-Pace ile rekabet edecek.

Konsept detaylarına göre çift motorla donatılması beklenen elektrikli SUV, 306 beygir güç sunacak ve 500 kilometre mesafeyi tek şarjla katedebilecek. Üçüncü seviye otonom sürüş teknolojisiyle donatılacak olan otomobil, son yıllarda Skoda'yı sektörün üst seviyelerine doğru taşıyan özgün tasarım anlayışında da bazı geliştirmeler yapacak.

Tam elektrikliden önce hibrit araçlar geliyor

Tam elektrikli otomobillerden önce emisyon gazlarının salınımını düşürmek için hibrit motor sistemleri üzerinde çalışan Skoda, VW Passat GTE'yi referans alacak prizli hibrit Superb ile işe koyulacak. CNG'li hibrit SUV otomobil de ihtimal dahilinde. Ancak alternatif yakıtların dağıtımda beklenen desteği bulamaması, küçük bir bataryaya bağlanmış elektrik motoruyla desteklenen hibrit modelleri daha cazip kılıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >