Prizli hibrit Skoda Superb 2019'da geliyor

Skoda Superb
Skoda Superb

Volkswagen Passat GTE ile aynı motor sistemine sahip prizli hibrit Skoda Superb, Çek üreticinin ilk hibrit otomobili olarak gelecek yıl satışa sunulacak.

Skoda, Volkswagen grubunun elektrikli otomobil çalışmalarını öncelik haline getiren yeni gelecek planı çerçevesinde ilk prizli hibrit aracını piyasaya sürmeye hazırlanıyor. 2019'da tüketiciyle buluşacak Superb'ün hibrit sürümü, Passat GTE ile aynı motor sistemini kullanacak.

1,4 litre benzinli motor ve 115 beygir elektrik motoruyla toplamda 215 beygir güce ulaşacağı belirtilen prizli hibrit Skoda Superb, 13 kW kapasiteli lityum pil sayesinde sadece elektrik motoru ile 70 kilometreye kadar seyahat imkanı sunacak.

Otomotiv endüstrisinin hibrit Superb'e vereceği tepkiye göre Kodiaq'ın veya alt segment Octavia ile Karoq'un prizli hibritini de üretebileceğini belirten Skoda, Çekya'da inşa edeceği lityum batarya fabrikasıyla bu konuda ne kadar ciddi olduğunu göstermişti.

Tam elektrikli ilk Skoda modeli 2020'de üretilmeye başlayacak

2025'e kadar beş elektrikli otomobil piyasaya sürmeyi planlayan Skoda'nın kendi batarya üretim tesisini faaliyete geçirdikten sonra tam elektrikli otomobil projelerine hız vermesi bekleniyor. Şuan için kesin bir tarih vermekten kaçınan otomotiv devi, SUV türünde geliştirilen ilk tam elektrikli aracını 2020'de seri üretime sokmuş olacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >