Snapchat eriyor: 3 milyon aktif kullanıcı daha kaybedildi

​Snapchat eriyor: 3 milyon aktif kullanıcı daha kaybedildi

Instagram’ın ‘Hikayeler’ hamlesi sonrası sürekli olarak irtifa kaybeden ve eski şaşalı günlerini mumla arayan Snapchat, bu yılın ikinci çeyreğinde tam 3 milyon aktif kullanıcı kaybederek ‘olumsuz anlamda’ bir rekora imza attı…

Piyasaya sürüldüğü ilk zamanlarda dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından biri olarak değerlendirilen ve on milyonlarca insanı kendine çekmeyi başaran Snapchat zor günler yaşıyor. Instagram’ın uygulama içerisine ‘Hikayeler’ sekmesini adapte etmesiyle büyük yara alan ve çok sayıda kullanıcısının Instagram’a kaybeden şirket, Nisan-Mayıs-Haziran aylarını kapsayan 2018 ikinci çeyreğinde 3 milyon günlük aktif kullanıcı kaybetti. Snapchat’in düşüşünü yalnızca Instagram’ın hamlelerine bağlamak da rasyonel değil. Snapchat, bu yılın başlarında uygulamaya yeni bir ‘nefes’ getirmek için arayüzünü güncelledi. Fakat sadık Snapchat kullanıcıları yeni arayüzden hiç memnun kalmadı ve şirketin eski arayüzü geri getirmesi için Change.org’da bir kampanya bile başlattı.

Snapchat, kullanıcı sayısındaki düşüşüne rağmen gelir kaybı yaşamadı...
Snapchat, kullanıcı sayısındaki düşüşüne rağmen gelir kaybı yaşamadı...

Kullanıcı sayısı düştü, gelirler arttı!

Snapchat, her geçen gün daha büyük sıkıntılarla karşılaşmaya ve aktif biçimde faaliyet gösteren kullanıcılarını kaybetmeye devam etse de şirketin ikinci çeyrek gelirleri Wall Street’in tahminini bile aşmayı başardı. Wall Street, şirketin ikinci çeyrekte 250 milyon dolar gelir elde edeceğini öngördü. Snapchat ise yayınladığı rapor ile ikinci çeyrek gelirlerinin 262milyon dolar olduğunu duyurdu. İlginç bir şekilde Wall Street, Snapchat’in sürekli olarak kullanıcı kaybetmesini göz ardı etti ve şirketin beklenenden yüksek bir gelir elde etmesine odaklandı. Bu durum, Snapchat hisselerinin kısa süreliğine de olsa artış yaşamasına neden oldu. Kendini sürekli olarak geliştiren Instagram ile rekabet içinde olan Snapchat bakalım kendisi için nasıl bir yol belirleyeceğini zaman gösterecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >