Sonunda netleşti: Samsung Galaxy A serisi ekran altı parmak izi okuyucuyla gelecek

Parmak izi okuyucu
Parmak izi okuyucu

Samsung'un yeni nesil Galaxy A serisinde ekran altı parmak izi okuyucu kullanacağı netleşti. Hatta gelecek yıl çıkacak olan yeni modellerde parmak izi okuyunun hangi şirkete ürettirileceği de belli oldu. Detaylar haberimizde:

Samsung'un ilk üç ve dört arka kameralı telefonlarını Galaxy A serisinde test ediyor olması bir tesadüf değil. Temel hedef bu deneyimlerinden yola çıkarak Galaxy S ve Galaxy Note gibi üst seviyedeki modellerde kamera sistemini geliştirmek. Aslında bu durum yalnızca kamera değil diğer bileşenler için de geçerli.

Yeni çıkan Galaxy A9. Dünyanın ve Samsung'un ilk dört kameralı akıllı telefonu. Ama parmak izi okuyucu arkada.
Yeni çıkan Galaxy A9. Dünyanın ve Samsung'un ilk dört kameralı akıllı telefonu. Ama parmak izi okuyucu arkada.

Parmak izi sensörlerini Tayvanlı Aegis Technology üretecek

Son dönemlerde karşımıza çıkan 'ekran altı parmak izi okuyucu' sistemi de bunlardan biri. Çünkü 2019 model Galaxy Aserisi modellerde parmak izi okuyucuların ekrana gömülü olarak sunulması bekleniyor. Aslında böylece az önce bahsettiğimiz noktaya geri dönüş yapmak lazım. Çünkü Galaxy A'da elde edilen deneyim ilerleyen yıllarda tepe seviyesine aktarılacak gibi görünüyor.

Samsung, ekran altı parmak izi okuyucusunu elbette kendisi üretmiyor. Diğer şirketler (Huawei) gibi parmak izi sensörü farklı bir şirketten temin ediliyor. İşte haberimizin asıl konusu da tam olarak bu. Samsung'un Tayvan merkezli Aegis Technology şirketiyle temasa geçtiği ve anlaştığı biliniyor. Şu anda parmak izi okuyucunun detayları belli değil. Ama tedarikçinin belli olmasıyla ayrıntıların yakında netleşmesi bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >