Spotify, Apple’ı katladı

Spotify vs. Apple Music
Spotify vs. Apple Music

Dünyanın en popüler müzik servisi olan Spotify, paralı üyelik rakamlarında en büyük rakibi olarak gösterilen Apple’ı tam olarak ikiye katladı.

Spotify yetkilileri tarafından bugün yapılan resmi açıklamayla beraber şirketin sahip olduğu paralı üye sayısındaki artış dikkat çekiyor. Tam olarak 60 milyon ücretli üyesinin olduğu belirtilen Spotify, bu rakamlarla ne kadar çok tercih edildiğini de ortaya koymuş oldu. Apple’ın müzik servisi olan Apple Music’i ikiye katlayan Spotify, rekabetin durumu hakkında da inanılmaz sonucu ortaya koymuş oldu.

Spotify’ın ikiye katladığı Apple Music’le arasında bulunan fiyat farkı da bu rekabetteki galibin fiyat eksenli olarak belirlenmediğini gösteriyor. Spotify’ın ülkemizde aylık olarak 13.99 TL, Apple Music’in ise 9.99 TL olarak belirlendiğini düşündüğümüzde daha pahalı olmasına rağmen daha çok tüketilmesi Spotify’ın durumunu gözler önüne seriyor. Spotify’ın kullanıcılarına ilk 30 gün ücretsiz deneme sürümü ile birlikte tamamıyla ücretsiz fakat reklamlı bir hizmet sağladığını da hatırlatalım.

Apple Music, Spotify’dan farklı olarak 90 günlük deneme süresi sunsa da aradaki 60 günlük farka rağmen rakibinin önüne geçmeyi başaramadığını söylemek mümkün. Spotify, geçtiğimiz Mart ayında yaptığı açıklamada 50 milyon ücretli üyeye sahip olduğunu belirtmişti. Aradan geçen dört aylık sürede 10 milyon kişinin daha Spotify alemine katılması, şirketin hangi seviyelere gelebileceği konusunda büyük bir merak uyandırmayı başarıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >