Takipte kalın ve hazır olun: Evde kalan 65 yaş ve üstü için sürpriz geliyor

Arşiv
Arşiv

65 yaş ve üstü vatandaşlar bir süredir koronavirüs önlemleri kapsamında evlerinden dışarı çıkamıyor. Sağlıklarını korumak için yapılan bu uygulama ile yaşlılarımız psikolojik olarak kendilerini kötü hissediyor. Areda Survey'in baştacımız olan yaşlılar için hazırladığı sürpriz için geri sayım başladı. Destek olmak bu sürprizin bir parçası olmak için bugün bizi takipte kalın.

Areda Survey, 1-3 Nisan tarihlerinde kantitatif araştırma yöntemlerinden CAWI ile '65 yaş üstü vatandaşlar koronavirüse nasıl bakıyor?' başlıklı bir araştırma yaptı. 65 yaş ve üstü 1.304 kişi araştırmaya katıldı. Verilere göre, yüzde 90,6’sı 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı uygulamasını doğru bulurken, bu yasağa uyduğunu ifade edenler ise yüzde 94,9 oranında. Katılımcıların yüzde 55,3’ü koronavirüse karşı kendini gençlere kıyasla daha savunmasız hissediyor.

Daha çok sevdiklerini kaybetmekten korkuyorlar

Katılımcılar bu endişenin büyük ölçüde yüzde 45,8 bireysel olmadığını ve sevdiklerini kaybetme korkusu olduğunu ifade ederken yüzde 28,3’ü koronavirüsün ülke adına kötü ekonomik sonuçlar doğuracağı endişesini taşıyor.

65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağının etkisi nasıl oldu?

İhtiyaçlarımı temin etmekte zorlanıyorum- yüzde 23,8

Dışarıda yürüyüp hava alamadığım için sağlığım bozuldu- yüzde 22,0

Evime ve aileme daha fazla vakit ayırma imkanım oldu- yüzde 18,4

Moralim bozuldu, kendimi artık işe yaramaz gibi hissediyorum- yüzde 16,1

Toplumun bize bakışının olumsuz hale geldiğinin hissediyorum- yüzde 15,1

Sürprize saatler kaldı

  • Areda Survey araştırmaları doğrultusunda evde kalan ve psikolojisi kötü olan yaşlılarımız için sürpriz hazırladı. Evde kalma süreçlerini güzelleştirmek için geri sayım başladı. Sürprizin detaylarını öğrenmek ve destek olmak için bugün bizi takipte kalın.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >