Teknoloji esnafı: Öğrenciler tezgah açtı!

Teknoloji esnafı: Öğrenciler tezgah açtı!

Aydın’da düzenlenen ‘TÜBİTAK 4007 Astronomi ve Stem Bilim Şenliği’nde öğrencilerin yaptığı birbirinden farklı projeler, büyük beğeni topladı. Uçan halıdan yazılım sistemlerine kadar birçok alanda çalışmalar üreten öğrenciler, kendilerine hayran bıraktı.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve TÜBİTAK işbirliğinde TÜBİTAK 4007 Astronomi ve Stem Bilim Şenliği düzenlendi. Efeler ilçesi Kemer Mahallesi’ndeki Efekent Kapalı Pazaryeri’nde ziyaret açılan ve Türkiye’nin bugüne kadar düzenlenmiş en büyük organizasyonlarından birisi olan şenlikte 440 farklı proje gösterime sunuldu. Aydın’ın yanı sıra diğer kentlerden gelen ilkokul, ortaokul ve lise öğrenciler, yaptıkları projelerle hünerlerini sergiledi. Astronomi, STEM, matematik, fizik ve kimya gibi alanlarında üretikleri projeleri, esnafların satış yaptığı büyük pazaryerinde tanıtan öğrenciler, çalışmalarıyla büyük beğeni topladı.

Etkinlik 3 gün boyunca ziyaretçilere açık olacak!

Şenliğin 19 Eylül’de sona ereceğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, “Aydın ve 17 ilçemizin yanı sıra il dışından katılan okullarda hazırlanan 440 proje burada sergileniyor. Projemizde amacımız, bilim kültürünü geniş kitlelere yaymak, toplumda bilime olan ilgiyi arttırmak, özellikle çocukları ve gençleri tüm bilim alanlarında çalışma yapmaya özendirmek. Şenliğimizde çeşitli bilim dallarından oluşan 60 atölye, 4 gösteri bulunuyor. Atölyeler öğretmenlerin liderliğinde yürütülecek olup etkinlikler 3 gün boyunca ziyarete açık olacak. Şenliğimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Şenlikleri projeleri inceleyen Vali Yavuz Selim Köşger ise; “Bu pazaryerinin daha önce böyle anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptığını sanmıyorum. Hafta içi zerzevat satılan bu yerde şimdi ise öğrencilerimizin alın teri olan projeleri sergileniyor. Aydın’da eğitim seviyesini yükseltmek için büyük bir gayretle çalışıyoruz.. Devlet eğitim başta olmak üzere her alanda üzerine düşeni eksiksiz yerine getiriyor. Şenliğimizin her alanda eğitim camiasına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.
Bilim, sanat, turizm, teknoloji, gıda, kimya, biyoloji, matematik, astroloji, fizik, mühendislik ve diğer birçok alanda birbirinden ilginç projelerin hayat bulduğu Aydın Astronomi ve STEM Bilim Şenliği büyük bir katılımla açıldı. Şenliğin açılışına AK Parti Aydın Milletvekilleri Metin Yavuz ve Rıza Posacı ile AK Parti Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı katıldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >