Telefon görüşmesi yapmak isteyenlere Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "15 Temmuz" mesajı!

Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan

Hain kalkışmanın birinci yılı ülke genelinde coşkuyla kutlanırken, dün gece saatlerinden itibaren telefon görüşmesi yapmak isteyenler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sesli mesajıyla karşılaştı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Temmuz mesajı...

Geçtiğimiz yıl FETÖ terör örgütü tarafından planlanan darbe girişiminin ardından "Demokrasi ve Millî Birlik Günü" olarak ilan edilen 15 Temmuz, birinci yılında Türkiye ve hatta dünya çapındaki kapsamlı özel törenlerle yad ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla bu gece geç saatlere kadar devam edecek olan Demokrasi Nöbetleri özellikle "iletişim" sektöründe yer alan şirketlerin de projeleriyle daha da coşkulu bir hal alıyor.

Meydanlara kurulan özel istasyonlar sayesinde vatandaşlar ücretsiz bir şekilde akıllı telefonlarını şarj edebiliyor. Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone gibi mobil operatörler 15 Temmuz'a özel olarak ücretsiz arama ve internet hizmeti verirken; törenlerin düzenlendiği birçok farklı noktada da şarj istasyonları kurulmuş durumda. Gerek operatörler gerekse belediyeler tarafından kurulan istasyonlarında vatandaşlar akıllı telefonlarını ücretsiz şekilde şarj edebiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aramalardan önce çıkan sesli mesajda 15 Temmuz'un birinci yılını tebrik edip; şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere ise afiyet dilediğini belirtiyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, aramalardan önce çıkan sesli mesajda 15 Temmuz'un birinci yılını tebrik edip; şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere ise afiyet dilediğini belirtiyor.

Son olarak 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde telefonla görüşme yapmak isteyen kişiler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sesli mesajıyla karşılaştı. Her üç operatörün aramaları için de geçerli olan bu sesli mesajın tam metni ise şu şekilde:

  • Cumhurbaşkanınız olarak 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününüzü tebrik ediyor. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerime sıhhat ve afiyet diliyorum.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Fatih Sayan'ın konuyla alakalı açıklaması ise şöyle:

  • Milletimize, milli irademize, vatanımızın birliğine yönelen her tehdidin karşısında insanımızın yanında ve hizmetindeyiz. 15 Temmuz’a mührünü vuran video konferans konuşmalarından, birbirimizden haberdar olduğumuz sosyal medya paylaşımlarına kadar iletişimin bütün dilleri ile her türlü darbe ve işgalin karşısındayız.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >