Tesla Model 3, en güvenli elektrikli otomobillerden biri seçildi!

Tesla Model 3
Tesla Model 3

● Tesla Model 3, Model S'te de olduğu gibi Otoyol Güvenliği Sigorta Enstitüsü IIHS tarafından test edildi ve en güvenli otomobiller arasındaki yerini aldı.
● Bugüne kadar bahsedilen 'güvenlik' konusu ise testlerle gerçeklik kazandı. Bu arada geçtiğimiz Ağustos'ta Audi E-Tron da benzer testlerden başarılı olarak ayrılmıştı.

● Tesla Model 3 güvenlik testleri ve ayrıntılar haberimizde:

Elon Musk ve Tesla, otomobillerinin ne kadar güvenli olduğunu sıklıkla dile getiriyor. Şirketin bugüne kadar altını defalarca çizdiği güvenlik konusu, Otoyol Güvenliği Sigorta Enstitüsü (IIHS) testleriyle netleşmiş durumda.

Geçtiğimiz dönemlerde Model S benzer testlerden 'İyi' ve 'Kabul edilebilir' sertifikalarıyla ayrılmıştı. Tesla Model 3'te ise tablo çok daha iyi. Model X ise yalnızca kâr amacı gütmeyen şirketler tarafından test edilmişti. Yani bu otomobil aslında IIHS testlerinden henüz geçmedi.

Model 3, güvenlik konusunda ödülleri toplayan ikinci elektrikli otomobil. Audi'nin E-Tron modeli Ağustos'taki testler sonrasında IIHS'den en iyi güvenlik sunan elektrikli otomobil olarak nitelendirilmişti. Model 3 de aynı kategorilerde başarılı sonuçlar elde etti.

Tüm modellerde sürücü tarafından çarpışmalarda (en zorlu testlerden biri olduğu özellikle belirtiliyor) sürücüsünün sol bacağının alt kısmında orta derecede yaralanma riski olduğu ifade ediliyor. Tesla'nın otomatik acil durum fren sistemi de IIHS'ye göre 12 mil hem de 21 mil testlerinde başarılı sonuç verdi.

Tesla, bir blog yazısında, Model 3'ün cam tavanının IIHS testlerinde parçalanmamasından gurur duyduğunu ekledi. Aynı zamanda kendi bünyesinde tasarlanan koltukların otomobilde bu kadar yüksek puanlara ulaşılmasının asıl sebeplerinden biri olduğu da belirtildi. Yapılan açıklamalardan biri de bu şekildeydi:

  • Müşterilerimizin güvenliği çok önemli. bu sebeple aktif güvenlik önlemlerimiz ve pasif güvenlik ekipmanlarımız tüm araçlarımızda standart haline geliyor.

IIHS'nin Model 3 hakkındaki testlerine dair tüm sonuçları, fotoğraf ve videoları web sitesinde bulabilirsiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >