Tesla Model 3'ün çift elektrik motorlu versiyonu geliyor

Tesla
Tesla

Elon Musk, Twitter üzerinden paylaştığı mesajlarla Tesla Model 3'ün çift elektrik motorlu versiyonunu ne zaman üretmeye başlayacaklarını açıkladı. Hem daha uzun menzil hem de daha yüksek hızlanma performansıyla yeni Model 3'ün temmuzda satışa çıkması bekleniyor.

2018 ilk çeyreğinde nihayet Model 3'ün haftalık üretim kapasitesini 2500 seviyesine taşıyan Tesla, sonraki hedefi için tarih verdi. Performans odaklı Model 3 versiyonu hakkında bir soruyu yanıtlayan Elon Musk, resmi Twitter hesabından temmuz ayını işaret etti.

Çift elektrik motoruyla geçtiğimiz yıldan beri üretimi devam eden Model 3'ün 'uzun menzil' paketinden daha yüksek hızlanma performansı sunup tek şarjla daha uzun mesafe katedecek olan performans sürümü, birkaç hafta önce internete sızmıştı. Test amaçlı olarak üretilen az sayıda aracın resmi kaydını yapan Tesla, halihazırda tek iç mekan paketi ve tek donanım konfigürasyonuyla üretim yapıyor. Üretim hattının çeşitlenmesi için haftalık 5 bin üretim hacmine ulaşılması bekleniyor.

Haftalık 5 bin üretim için yeni hedef temmuz

Model 3'ün Temmuz 2017'deki seri üretim başlangıcında konuşan Elon Musk, haftalık 5 bin üretim için Mart 2018'i işaret etmişti. İlk hedefinin oldukça gerisine düşen elektrikli otomobil devi, buna rağmen bir sene gibi kısa bir sürede üretim hacmini ikiye katlamış oldu. Ekonomik anlamda sıkıntılı bir döneme girmiş olan Tesla'nın en kısa süre içerisinde senelik 500 bin araç üretim kapasitesine ulaşması ve kâr eden bir üreticiye dönüşmesi gerekiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >