Elon Musk'tan 1 nisan şakası: Tesla iflas etti!

Elon Musk
Elon Musk

Tesla’nın iflas edeceğine yönelik son zamanlarda artan haberlere gönderme yapmak isteyen Elon Musk, bu göndermeyi 1 nisan şakasına sakladı.

Elektrikli otomobil denince akla ilk gelen firmalardan olan Tesla, son günlerde çıkan Tesla batıyor, Tesla iflas ediyor, Tesla eriyor haberleriyle baş etmeye çalışırken şirketin CEO’su Elon Musk, bu haberlerle alay edercesine onları 1 nisan şaka malzemesi yaptı.

Tesla, her ne kadar Model 3’ün üretiminde yaşanan sıkıntılardan dolayı çok kısa bir sürede yüzde 25’lere varan bir değer kaybı yaşasa da şirketin başında Elon Musk olunca işlerin nasıl ilerleyeceği pek kestirilemiyor. Öyle ki Tesla ve SpaceX’in bugüne gelmesinde büyük katkısı olan Elon Musk’ın zamanında bu fikirlerinin birçok otorite tarafından çılgınca ve saçma bulunduğunu söylemekte fayda var. Ona inanan ve seven tüketicilerin, sadece Elon Musk’ın şirketine ait diye oldukça sıradan 20 bin şapkayı çok kısa sürede satın aldığını hatırlatalım.

  • İşte arkasında ona inanan kitlenin ve kendi potansiyelinin farkında olan Elon Musk, tüm bu haberlerle alay edercesine 1 nisan şakasında ‘Tesla iflas etti’ yazarak takipçilerine kahkaha attırdı.

İlk olarak ''Önümüzdeki birkaç saat içinde önemli haberler var'' şeklinde bir tweet atan Musk, birçok kişinin bekleyiş içine girmesine neden olurken bu önemli haberi ''Tesla iflas etti'' başlığıyla duyurdu.

''Öyle iflas etti ki inanamazsınız''

Yazılarına devam eden Musk şunları yazdı; ''Sermaye toplamak için gerçekleştirdiği yoğun çabaların ardından ki son çare olarak yoğun bir Paskalya Yumurtası satışı gerçekleştirmişti, Tesla'nın tamamen iflas ettiğini bildirmekten ötürü üzüntü duyuyoruz. Öylesine iflas etti ki, inanamazsınız.''

Tweetlerine son veren Musk yine haberlerin içeriğine gönderme yaparak son olarak şunları yazdı: ‘’Elon, Tesla Model 3 aracının önünde Teslaquilla şişeleri tarafından çevrilmiş ve kendinden geçmiş bir halde bulundu, yanaklarında kuruyan gözyaşlarının izlerini görmek mümkündü.

Bu ileri görüşlü bir açıklama değil, çünkü, açıkçası, amacı ne olurdu?

Mutlu yeni aylar!

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >