Apple, sağlık çalışanları için koruyucu kalkan üretmeye başladı

Tim Cook
Tim Cook

Apple, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki sağlık çalışanlarını koronavirüs etkilerinden korumak için 'koruma kalkanları' üretmeye başlıyor.

Şirket CEO'su Tim Cook, Pazar günü Twitter'dan yaptığı açıklamada haftada 1 milyon adet şeffaf korucuyu kalkan üretmeyi planladıklarını bildirdi.

Ayrıca, daha önce açıklanan 10 milyon maske bağışı da 20 milyon adede çıkarıldı.

Apple, ABD'deki sağlık çalışanlarını koronavirüs salgını boyunca korumak için koruyucular tasarlıyor ve üretiyor. Şirket CEO'su Tim Cook, kısa süre önce Twitter'dan yaptığı bir yayınla detayları paylaştı.

Teknoloji devi ayrıca daha önce taahhüt ettiği 10 milyon maske sözünü de tam iki katına çıkararak, bağışlanacak maske sayısının 20 milyon olduğunu açıkladı.

Apple'ın tasarlayıp ürettiği koruyucu kalkanlar ilk olark Kaiser Permanente sağlık personelleri tarafından deneniyor.
Apple'ın tasarlayıp ürettiği koruyucu kalkanlar ilk olark Kaiser Permanente sağlık personelleri tarafından deneniyor.

Apple'ın yeni geliştirdiği şeffaf koruma kalkanlarından ilki geçen hafta Kaliforniya'nın Santra Clara Vadisi'ndeki Kaiser Permanente tesislerine teslim edildi. Cook, her koruyucunun iki dakikadan az sürede toplandığını ve tamamen ayarlanabilir olduğunu belirterek; şimdiye kadar doktorların geri bildirimlerinin olumlu olduğunu ekledi. Şirket, bu koruyucuların dağıtımında ABD'nin ötesine geçmeyi hedefliyor.

Koruyucu kalkanları, en acil ihtiyaç duyulan yerlere ulaştırmak için ABD'deki tıp uzmanları ve hükümet yetkilileriyle yakın işbirliği yapıyoruz.

Cook, açıklamasında Apple'ın tasarımdan mühendisliğe, paketlemeden operasyon ekiplerine ve tedarik zincirine kadar tüm birimlerinin bu proje üzerinde çalıştıklarını ve çaba sarf ettiklerini de ekledi.

Apple CEO'su Tim Cook'un canlı yayında gösterdiği şeffaf koruyucu kalkan bu şekilde.
Apple CEO'su Tim Cook'un canlı yayında gösterdiği şeffaf koruyucu kalkan bu şekilde.

Her hafta 1 milyon koruyucu üretilmesi hedefleniyor

Apple, bu haftanın sonuna kadar 1 milyon koruyucu kalkanı bitirmeyi planlıyor. Önümüzdeki hafta için de aynı hedef geçerli. Yani aslında haftalık 1 milyon üretim periyodunun oturması bekleniyor. Şirket, bu maskeler için Amerika Birleşik Devletleri ve Çin'de malzeme ve üretim gerçekleştiriyor.

  • Bilgi: Apple, ABD'de hayata geçirdiği sistemle Koronavirüs hakkındaki soruları Siri üzerinden yanıtlıyor. Kullanıcılar artık Siri'ye 'Koronavirüs' soruları sorup bilgi alabiliyor.

Apple, koronavirüsle mücadelede başka neler yaptı?

Apple, ABD'de 300 bini aşan vaka ve 9 bini aşan (6 Nisan 2020 itibariyle) ölüm nedeniyle koronavirüse karşı direnç gösteren ve özel çalışmalar yapan şirketlerden biri. Kısa süre önce KODIV-19 bilgilendirme hakkında bir uygulama yayınlayan Apple, Mart ortasında 15 milyon dolar bağış da yapmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >