TRT 1'in yeni projesi: Kurtlar Vadisi'nin yıldız ismi başrolde oynuyor

TRT 1'in yeni projesi ekranlara gelmeye hazırlanıyor
TRT 1'in yeni projesi ekranlara gelmeye hazırlanıyor

TRT 1'in iddialı yapımları arasında yer almaya hazırlanan yeni dönem dizisini ekranlara gelmeye hazırlanıyor. Dizinin başrolünde ise Kurtlar Vadisi’nin yıldız oyuncusu oynayacak.

Kıbrıs’ta yaşayan Türklerin vatanı uğrunda canı pahasına verdiği mücadelesini gözler önüne seren Kıbrıs Zafere Doğru dizisinin yayın hayatının sona ermesinin ardından gözler TRT1'den gelecek yeni projeye çevrilmişti. Tarihte yaşanan gelişmeleri ilk olarak Diriliş Ertuğrul dizisiyle ekranlara taşımaya başlayan ve daha sonra Payitaht Abdülhamid, Filinta, Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı ve Alparslan Büyük Selçuklu gibi dizilerle geçmişe ışık tutan TRT1 büyük bombayı patlattı.

Proje seyirci ile buluşmaya hazırlanıyor

Özellikle Alparslan Büyük Selçuklu dizisiyle beğeni toplayan TRT1, Hacı Bayram-ı Veli projesini diziseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor. Tarihin önemli isimlerinden biri olan Hacı Bayram-ı Veli'nin yaşantısının konu olarak işleneceği Aşkın Yolculuğu Hacı Bayram-ı Veli dizisi, Tekden Film imzasıyla ekran macerasına iddialı bir giriş yapacak.

Kurtlar Vadisi'nin Timur'u başrolde oynayacak

İsa Yıldız'ın senaryosunu kaleme aldığı projenin başrolünde ise yayına girdiği dönemde fırtınalar estiren Kurtlar Vadisi'nin hafızalara kazınan ismi Burak Sevinç yer alacak. Alparslan Büyük Selçuklu'dan sonra seyircilerin tüm dikkatini üzerine çekmeyi hedefleyen ve unutulmayacak dakikalar yaşatacak olan Aşkın Yolculuğu Hacı Bayram-ı Veli dizisi 11 Şubat Cuma akşamı saat 20.00’de izleyici karşısına çıkacak.

“Bildim, buldum, oldum”

“Aşkın Yolculuğu: Hacı Bayram-ı Veli” dizisi, Ankara Kara Medrese'de bir molla olan Numan'ın Somuncu Baba ile yollarının birleşmesini, tasavvufla tanışmasını ve manevi hayat anlayışını benimseyerek Hacı Bayram-ı Veli olmasının serüvenini anlatacak. Molla Numan’dan, Hacı Bayram’a giden yolu ve onun tasavvufi düsturu olan “Bildim, Buldum, Oldum”u anlatan dizide, Hacı Bayram-ı Veli’nin hayatı üzerinden üç fasıl olarak seyirciyle buluşması düşünülüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >