Trump bu sefer makam aracıyla taraftarlarını selamladı: Gayet iyiyim

Başkan Trump makam aracından hastane dışındakileri selamladı
Başkan Trump makam aracından hastane dışındakileri selamladı

COVID-19'a yakalanan ABD Başkanı Donald Trump her fırsatta iyi durumda olduğunu gösteriyor. Önce hastanedeki ofisinden video ve fotoğraflar yayınlayan Trump daha sonra makam aracının içinde maskeli şekilde hastane çevresindeki taraftarlarını selamladı. Trump araç içindekileri bulaş riskine maruz bıraktığı gerekçesiyle sosyal medyada tepki topladı.

Yeni tip koronavirüse (COVID-19) yakalanan ABD Başkanı Donald Trump, 3 gündür hastane önünde kendisini destekleyen kalabalığı makam aracından selamladı.

ABD Başkanı Trump, COVID-19'a yakalanmasının ardından cuma günü kaldırıldığı Walter Reed Askeri Hastanesi'nin önünde kendisini destekleyen taraftarlarına bir sürpriz yaptı. Önce Twitter hesabından bir video paylaşan Trump, hastalığının iyiye gittiğini ve kendisiyle ilgilenen herkese çok teşekkür ettiğini belirtti.

COVID-19 hastalığına ilişkin birçok şeyi bu süreçte yaşayarak öğrendiğini söyleyen Trump, "Bu gerçek bir okul. Bunu anladım, öğrendim. Çok enteresan bir şey ve bunu sizinle paylaşacağım" yorumunu yaptı.

Mesajında, "Hastane önünde beni desteklemek üzere bekleyen insanlara muhtemelen biraz sonra küçük bir sürprizim olacak" ifadesini kullanan Trump'ın biraz daha enerjik görüntüsü dikkat çekti.

Video mesajının yayınlandığı esnada Gizli Servis araçlarının koruması eşliğinde hastane önündeki caddede beliren Trump, bulunduğu aracın içinden kendisini destekleyenleri el sallayarak selamladı.

  • Ancak ABD'li doktorlar Twitter'dan yaptıkları paylaşımlarda, makam aracının kurşun geçirmez olabileceğini ama araç içindekilerin Başkan'dan hastalık kapma riskinin bulunduğunu ve Trump'ın sorumsuz davrandığını dile getirdi.

Neler olmuştu?

  • Perşembeyi cumaya bağlayan gece COVID-19'a yakalandığını Twitter hesabından duyuran Trump, dün başkent Washington DC'ye yarım saatlik mesafede Maryland eyaletinde bulunan Walter Reed Askeri Hastanesine kaldırılmıştı.
  • Trump'ın doktorları son açıklamalarında ABD Başkanı'nın sağlık durumunun yeterince iyi gitmesi durumunda pazartesi günü taburcu edilebileceğini belirtmişti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >