Tüm dünyanın kınadığı Rusya'ya tek bir kişi destek verdi

Putin ve Esad
Putin ve Esad

Dünyanın birçok ülkesinden Rusya'ya yaptırım kararları alınırken Suriye'deki Beşşar Esed rejiminden destek açıklaması geldi. Dışişleri Bakanı Faysal el-Mikdad, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sözde Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetlerini tanıma kararını desteklediklerini ve söz konusu ayrılıkçı yönetimlerle iş birliği yapacaklarını açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün akşam konuşma yaparak Donetsk ve Lugansk'ı resmen tanıdığını açıkladı. Bu karara birçok ülke tepki gösterirken, Suriye'den ise Rusya'ya destek geldi. Suriye Dışişleri Bakanı Faysal el-Mikdad Uluslararası Valday Tartışma Kulübünün Moskova'daki toplantısında yaptığı açıklamalarda Donbas bölgesindeki ayrılıkçıların Rusya tarafından resmi olarak tanınması hakkında konuştu. Rusya'nın aldığı bu karara sonuna kadar destek verdiklerini belirten Mikdad, ayrılıkçı gruplarla iş birliği yapacaklarını açıkladı.

"Batının Rusya'ya yaptıkları Suriye'ye yaptıklarına benziyor"

Mikdad konuşmasının devamında Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri'nin tavırlarının Suriye iç savaşı sırasında aldığı tavırlara benzediğini belirterek konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamalara şu sözlerle devam etti: "Batı'nın bugün Rusya'ya karşı yaptığı, terör savaşı sırasında Suriye'ye yaptığına benziyor. ABD ve Batılı ülkeler Suriye'de Orta Doğu ve dünyayı tehdit eden terörü desteklemeye devam ediyor."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >