Türk-İslam düşmanı terörist hakim karşısında

Brenton Tarrant
Brenton Tarrant

Yeni Zelanda'da iki camiye saldırıp 49 kişiyi şehit eden 28 yaşındaki terörist Brenton Tarrant, mahkemeye çıkarıldı. Suçlamalara tepki göstermeyen cani, ilk duruşmada beyaz ırkın üstünlüğünü simgeleyen bir el işareti yaptı. Terörist Tarrant’ın, 5 Nisan'a kadar gözaltında tutulmasına hükmedildi.

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentindeki iki camiye terör saldırısında bulunan terörist Brenton Harrison Tarrant, çıkarıldığı mahkemece cinayetten gözaltına alındı.

Radyo Yeni Zelanda’nın haberine göre Christchurch kentindeki Al Noor ve Linwood Camilerinde cuma namazı sırasında 49 kişiyi şehit edip 40 kişiyi yaralayan Avustralyalı Tarrant, cinayet suçlamasıyla mahkemeye çıkartıldı.

Terörist Brenton Tarrant kelepçeli elleriyle ve çıplak ayakla beyaz hapishane kıyafetlerinde göründü. Fotoğrafı çekilen cani kameralara gülümsedi.
Terörist Brenton Tarrant kelepçeli elleriyle ve çıplak ayakla beyaz hapishane kıyafetlerinde göründü. Fotoğrafı çekilen cani kameralara gülümsedi.

Yoğun güvenlik tedbirleri altında çıkartıldığı mahkemede kefalet talebinde bulunmayan terörist Tarrant’ın, 5 Nisan'a kadar gözaltında tutulmasına hükmedildi.

Hakim Kellar mahkeme fotoğraflarında, teröristin adil yargılanma haklarını korumak için yüzünün pikselleştirilmesini emretti.

Gözaltındaki diğer kişiler kim?

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern gözaltındaki kişilerin hiçbirinin daha önce güvenlik örgütlerinin izlediği kişiler olmadığını söyledi. Tarrant'ın ülkede yasal bir şekilde silah edindiğini söyleyen Ardern, Yeni Zelanda'daki silah yasalarının sıkılaştırılacağı sözünü verdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >