Türkiye beşik gibi sallanıyor: Ankara ve Manisa'da deprem oldu

Arşiv
Arşiv

Türkiye'de depremlerin ardı arkası kesilmiyor. Dün gece 22.22'de Manisa'da 5.4 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem İstanbul ve birçok ilde de hissedildi. Depremin ardından Manisa'da en büyüğü 4,3 olan 212 artçı sarsıntı kaydedildi.Bu sabah şiddetli depremlere bir yenisi eklenerek Ankara'da 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 12 dakika sonra ise 3.8 büyüklüğünde bir deprem daha oldu. Ankara'da en büyüğü 3 olan 10 artçı sarsıntı yaşandı.

Ankara'nın Akyurt ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Akyurt ilçesinde 06.54'te 4,5 büyüklüğünde deprem kaydedildi.Deprem yerin yaklaşık 13 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Ankara'da 12 dakika arayla deprem

Akyurt ilçesinde 06.42'de de 3,8 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi.

Ankara'da artçılar

Ankara'da en büyüğü 3 olan 10 tane artçı sarsıntı meydana geldi.

Ankara Valisi Şahin: "Olumsuz bir durum söz konusu değil"

Ankara Valisi Vasip Şahin de Twitter hesabından, "İlimiz Akyurt ilçe merkezinde meydana gelen 4,5 şiddetindeki depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamıştır. Detaylı incelemeler için ekipler sahada çalışmalarına başlamıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur" açıklamasını yaptı.

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı Kozayağı Mahallesi'nde 06.42'de 3,8, Ahmetadil Mahallesi'nde ise 06.54'te 4,5 büyüklüğünde deprem kaydedildiğini belirtti.

"Mahalle muhtarlarımızla irtibat halindeyiz"

Depremin ilçe merkezinde, çevre ilçelerde ve Ankara'da hissedildiğini aktaran Ayık, "Mahalle muhtarlarımızla irtibat halindeyiz. Çok şükür şu ana kadar olumsuz bir durum söz konusu değil. Deprem bölgesindeki mahallelerimizde, ilçemizde ve Ankara'da depremi hisseden herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadesini kullandı.

Manisa'da 5.4 büyüklüğünde deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre,Manisa'nın Akhisar ilçesinde saat 22.22'de 5,4 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Yerin yaklaşık 6,98 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem İzmir, Manisa, Aydın ve Denizli'nin yanı sıra Yalova ve Bursa'da da hissedildi.

Kandilli Rasathanesi Merkes üssü Akhisar Manisa olan 22.22'de meydana gelen depremin büyüklüğünü 5.4 olarak açıkladı.

Artçı depremler devam ediyor

Manisa'nın Akhisar ilçesindeki 5,4 büyüklüğündeki depremin ardından şimdiye kadar en büyüğü 4,3 olan 212 artçı sarsıntı kaydedildi.

Saat 03:45'tek 4.2'lik depremle geceyi dışarıda geçiren Manisalılar bir kez daha sallandı.

Kandilli'den gelen açıklamaya göre sabah 06:20'de merkez üssü Manisa Kırkağaç olan 3.1 büyüklüğünde bir artçı deprem daha oldu. Bu depremin ardından AFAD'a göre 08:38'de 3.7 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Kandilli Rasathanesi'nden alınan bilgiye bu sabah en büyüğü saat 08.36'da 3.9 büyüklüğünde olmak üzere, çok sayıda deprem gerçekleşti.

Manisa Valiliği: 5 metruk bina yıkıldı, 4 yaralı var

Manisa'nın Akhisar ilçesinde 5.4 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından Valilikten açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"22.01.2020 tarihinde saat 22.22 de merkez üssü Akhisar İlçesi olan 5.4 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Depremde can kaybı yaşanmamış olup, deprem sırasında yaşanan panik sebebiyle 4 vatandaşımız da hafif yaralanma meydana gelmiş ve vatandaşlarımız hastanelerde ayaktan tedavi edilmiştir. Yaşanan deprem sebebiyle İlçede bulunan 5 metruk binanın yıkıldığı, bazı mahallelerde bulunan binalarda da kısmi çatlaklar oluştuğu tespit edilmiştir. Akhisar İlçemizde yaşanan deprem sebebiyle başka bir olumsuzluk tespit edilmemiştir. İlçede AFAD ekipleri tarafından durum tespit çalışmaları devam etmektedir.

İstanbul Valiliğinden açıklama

İstanbul Valiliği, Manisa Akhisar'da meydana gelen ve İstanbul'da da hissedilen 5.4 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklamada bulundu.

Resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan yazılı açıklamada, "AFAD Başkanlığından alınan bilgiye göre saat 22.22'de Manisa Akhisar merkezli 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem İstanbul'da da hissedilmiştir. Deprem kaynaklı herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir. İstanbulumuza ve tüm illerimize geçmiş olsun" denildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >