Türkiye güne depremlerle uyandı: Elazığ, Muğla, Manisa sallandı

Türkiye'de art arda depremler meydana geldi
Türkiye'de art arda depremler meydana geldi

Türkiye'nin farklı bölgelerinde dün gece saatlerinden itibaren art arda depremler meydana geldi. AFAD, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde saat 01.19'da 4,5 büyüklüğünde bir deprem gerçekleştiğini duyurdu. Ardından Manisa'nın Akhisar ilçesinde saat 04.27'de 5 dakikada en büyüğü 4,0 olan 5 artçı sarsıntı meydana geldi. Son olarak da saat 05.10'da Akdeniz'de Muğla'nın Marmaris ilçesi açıklarında 4,4 büyüklüğünde deprem oldu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre dün geceden itibaren Türkiye'de art arda depremler meydana geldi.

Akdeniz'de 4,4 büyüklüğünde deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Akdeniz'de Yunanistan Dodecanese'nin 80,32 kilometre, Marmaris ilçesinin ise 168,48 kilometre açıklarında 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Saat 05.10'da meydana gelen deprem, 11,91 kilometre derinlikte kaydedildi.

Manisa'da 5 dakikada 5 deprem

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerinden derlenen bilgiye göre, Akhisar'da 5 dakikada 5 deprem meydana geldi.

İlk deprem saat 04.27'de 4,0 büyüklüğünde ve yerin 7 kilometre derinliğinde kaydedildi.

Daha sonra, ilçede saat 04.28'de 3,4 büyüklüğünde olmak üzere 04.32'ye kadar 3 artçı ile birlikte toplam 5 sarsıntı yaşandı.


Elazığ yine sallandı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre saat 01.19'de merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Derinliği 7,22 kilometre olarak belirlenen deprem Sivrice'nin yanı sıra yakın bölgelerden hissedildi.

Depremin hasarlı olan binalarda herhangi bir yıkıma yol açıp açmadığı konusunda henüz bilgi edinilemedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >