Twitch, Donald Trump'ın hesabını askıya aldı

Donald Trump
Donald Trump

Twitch, Donald Trump'ın resmî hesabını miting ardından Meksikalı göçmenler hakkında söyledikleri nedeniyle askıya aldı.

Hiçbir şekilde nefret söylemine yer verilmediğini belirten platform, hesabın 'geçici' olarak askıya alındığını belirtti.

Kasım'da gerçekleşecek seçimlere kadar ABD Başkanı Donald Trump'ın tüm sosyal hesaplarında daha dikkatli davranması gerektiği aşikar.

Sosyal ağlarla arası bir türlü düzelmeyen ABD Başkanı Donald Trump, özellikle Twitter'ın kendisini ve Cumhuriyetçileri önemli oranda kısıtladığını düşünüyor. Sosyal medya kararnamesini imzalayan Trump, sosyal medya platformlarının paylaşımlardan hukuki olarak sorumlututulmasınıöngörenkararnameyi onaylamıştı.

Şimdi ise Twitch tarafında yeni bir gelişme var. Twitch, Trump'ın gerçekleştirdiği bir mitingin ardından nefret söyleminde bulunduğunu belirterek kuralları çiğnediğini ifade etti. Bunun üzerine hesabı askıya aldı. Nefretsöyleminin ana konusu ise Meksikalıgöçmenler...

Twitch, Meksikalı göçmenler hakkındaki açıklamanın ardından kuralların ihlal edildiğini bildirdi.
Twitch, Meksikalı göçmenler hakkındaki açıklamanın ardından kuralların ihlal edildiğini bildirdi.

Geçen yıl seçim kampanyaları yürütmek üzere açılan Twitch hesabı, Trump'ın sosyal medya ekibi tarafından yürütülüyor.

Ayrıca o dönemde ABDBaşkanı'nın hesabıyla ilgili olarak kurallara kesinlikle uyulması gerektiği ve herhangi bir ayrıcalık tanınmayacağının altı çizilmişti.

Twitch, konuyla alakalı Engadget'a yaptığı açıklamada konuyu net bir şekilde tek cümleyle özetliyor.

Twitch'te nefret söylemine izin verilmiyor. Politikalara uygun olarak, yayında söylenenler gerekçesiyle Başkan Trump'ın hesabı geçici olarak askıya alındı.

Yani aslına bakılırsa tüm sosyal ağlardan Donald Trump'ın resmî hesaplarına karşı önemli yaptırımlar uygulanıyor. Seçime kadarki süreçte bunların sayısı daha da artacak gibi görünüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >