Twitter, sesli tweet özelliğini kademeli olarak tüm kullanıcılara açıyor

Twitter
Twitter

Twitter, Haziran'dan bu yana test aşamasında bazı kullanıcılarda denemelerini yaptığı sesli tweet özelliğini Brezilya'dan başlayarak herkes için aktif ediyor.

Böylece kullanıcılar tweet'lere ses ekleyip bu şekilde paylaşabiliyor.

Twitter, Haziran'da birçok kişi için test etmeye başladığı sesli tweet özelliğinin kapsam alanını genişletiyor. Kullanıcıların tweet'lerine ses ekleyebilmesini sağlayan bu özelliğe ek olarak çeviri yazılar konusunda da birtakım güncellemeler olacağı tahmin ediliyor.

Twitter'ı kullanma şeklimize daha insanı bir dokunuş katacak.

Tamamen erişilebilirlik özelinde iki yeni ekip oluşturan Twitter, bu tarz özelliklerin geliştirilmesine devam ediyor. Şu ana kadar böyle bir ekip yoktu ve işler biraz da aksak yürüyordu. Ancak bundan sonraki süreçte geliştirmelerin hızlı şekilde devam etmesi bekleniyor.

Twitter, bu sayede tweet'lere ses ekleyerek kullanıcı deneyimini bir üst aşamaya çıkarmaya odaklanıyor.
Twitter, bu sayede tweet'lere ses ekleyerek kullanıcı deneyimini bir üst aşamaya çıkarmaya odaklanıyor.

Twitter'ın asıl hedefi platforma yüklenen ses ve videolara gelecek yıldan itibaren altyazı eklemek. Böylece özellikle konuşmaların anlaşılmadığı videolarda altyazı takibiyle konuyu anlamak mümkün olabilir.

Bu özellik ayrıca kalabalık ortamlarda da düşük ses şiddetiyle altyazıyla videoda olan biteni anlamak için de fayda sağlayabilir. Video için durum bu. Seslerde de benzer bir deneme yapılmak isteniyor. Ama tam olarak nasıl çalışacağı şimdilik bilinmiyor.

Şu anda Brezilya'da birçok kullanıcı için aktif edilen sesli tweet özelliğinin yakın zamanda daha da geniş bir kitleyle buluşması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >