Twitter şimdi de sesli tweet özelliğini hayata geçiriyor

Twitter
Twitter

Pandemi sürecinde gizlilik politikalarını sık aralıklarla güncelleyen Twitter, bir yandan da yeni özellikler duyurmaya devam ediyor.

Son olarak 'sesli tweet' özelliğiyle tek parça 140 saniyelik ses kaydedip paylaşmak mümkün hale geliyor.

Şimdilik yalnızca iOS'ta yer alan özellik, belirli kullanıcılarda test ediliyor. Ancak önümüzdeki aylarda Android ve web tarafına da gelmesi bekleniyor.

Pandemi sürecinde bir dizi güvenlik önlemi alan Twitter, önlemleri artırmaya devam ediyor. Koronavirüs nedeniyle denetimlerin sıkılaşması; virüsün yayılmasına yardımcı olabilecek hemen her tweet'in engellenmesi alınan önlemlerden birkaçı.

  • Hatırlatalım: Twitter, koronavirüs denetimlerini sıkılaştırıyor. Böylece, 'nefesinizi 10 saniye tutup koronavirüs ölçümü yapın' ya da 'sosyal mesafe önemli değil, temiz havaya çıkın' gibi yanlış bilgileri içeren tüm tweet'ler kaldırılıyor.

    Özel bir ekibin titizlikle yürüttüğü bu süreçte, kullanıcıların da yanlış bilgi içeren tweet'leri şikayet etmesinde yarar var.

Avrupa Birliği zamanla sosyal medyadaki bu tür yalan içeriklerle alakalı düzenlemeleri büyük oranda artıracak gibi görünüyor.
Avrupa Birliği zamanla sosyal medyadaki bu tür yalan içeriklerle alakalı düzenlemeleri büyük oranda artıracak gibi görünüyor.

Aslında yalan haber konusunda Avrupa Birliği'nin de sosyal ağlara yönelik yeni bir talebi var. Son yıllarda artan ve sosyal medyada çok hızlı şekilde yayılarak insanların sağlığını tehlikeye atan paylaşımların her ay raporlanması söz konusu.

Küçük bir girizgahın ardından Twitter'ın aslında yalnızca bu tip gizlilik konularında değil, diğer hususlarda da önemli yenilikler içerdiğini belirtmek gerekiyor. Sık aralıklarla güncellenen platform henüz 1 ay önce tweet'leri cevaplayabilecek kişileri seçmeyi sağlayan özelliği duyurmuştu.

    Özetleyelim: Twitter, Conversation Participants isimli yeni özellik kapsamında tweet'lere cevap verecek kişileri seçmeyi sağlıyor. Kullanıcıların artık tweet atarken üç seçim şansı var. Böylece herkes, yalnızca takip edilen ya da yalnızca mention'lanan kişilerin cevap vermesi sağlanabiliyor. Şu anda sınırlı kişiyle test aşamasındaki özelliğin yakın zamanda tüm kullanıcılara açılması bekleniyor.
Twitter'ı kullanma şeklimize daha insanı bir dokunuş katacak.

Twitter'ın yeni özelliği, tek parça 140 saniye uzunluğunda ses kaydedip paylaşmanıza imkan tanıyor.
Twitter'ın yeni özelliği, tek parça 140 saniye uzunluğunda ses kaydedip paylaşmanıza imkan tanıyor.

Şimdi ise 'sesli tweet' özelliği hayata geçiyor. Bu özellik, kullanıcıların ses kaydederek tweet atmasını sağlıyor. Ancak, Twitter'daki genel karakter sınırlaması sesler için de geçerli. Şu anda sesler için sınırlama 140 saniye. Ama daha uzun kayıtlar parçalara bölünerek yine paylaşım yapılabiliyor.

Twitter, konuyla alakalı yaptığı açıklamada sesli tweet'lerin aslında kullanıma insani bir dokunuş katacağını belirtiyor. Ses kaydınıza metin ekleyebilir ya da doğrudan sadece ses şeklinde paylaşabilirsiniz. Ayrıca bu özelliğin yanıtlar için kullanılamadığını da belirtmek gerekiyor.

Android ve web sürümüne ne zaman geleceği belli değil

Şu anda yalnızca bazı iOS kullanıcıları sesli tweet'ler oluşturabiliyor. Ancak önümüzdeki günlerde tüm iOS kullanıcılarına açılacağı biliniyor. Android ya da web sürümleri için benzer özelliğin ne zaman hayata geçirileceği ise henüz belli değil.

Twitter'da ses nasıl paylaşılır?

Aslında sesli tweet atmak çok basit. Mobil uygulamada sağ altta yer alan yeni tweet düğmesine dokunduktan sonra solda çıkan frekans simgesi üzerinden kayıt yapılıp, paylaşılabiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >