Ukrayna'da koronavirüsü ciddiye almayanlara ilginç uyarı: Mezar kazdırdı

Ukrayna'da bir belediye başkanı kurallara uymayanları uyarmak için mezar kazdırdı
Ukrayna'da bir belediye başkanı kurallara uymayanları uyarmak için mezar kazdırdı

Ukrayna’da bir belediye başkanı koronavirüs salgınına karşı kurallara uymayanları uyarmak için yüzlerce mezar kazdırdı ve kefen hazırlattı.

Euronews'in haberine göre,Dnipro Belediye Başkanı Boris Filatov sosyal medyadan yayınladığı bir konuşmasında, "Hala anlamayanlar için en kötüsüne hazırlanıyoruz" diyerek olası ihtiyaca karşı yüzlerce mezar kazdırdığını açıkladı.

Belediye sözcüsü Loulia Vitvitska, toplam 615 mezarın kazıldığını ve 2 bine yakın su geçirmeyen kefen hazırlandığını bildirdi.

Önlemler alınıyor

Daha sonra Instagram hesabından açıklama yapan Boris Filatov, ülkenin daha önceleri de toplu ölümler yaşadığını ve buna karşı önlemlerin alındığını söyledi.

Basında sadece mezarlara dikkat çekilmesini eleştiren belediye başkanı, bunun yanında maske, hastane yatağı ve tıbbı malzemelerin de hazırlandığını vurguladı.

Yaklaşık bir milyon nüfuslu sanayi şehrinde koronavirüs kaynaklı bir ölüm açıklanmadı.

Ukrayna'da toplam vaka sayısı bin 462'yi bulurken, 45 kişi koronavirüsten hayatını kaybetti. Fakat, uzmanlar 2014'ten bu yana süren Ukrayna krizi ve iç savaş ortamı nedeniyle gerçek verilerin açıklanmadığını düşünüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >