Ünlü yazarların inziva köşeleri

tarih
tarih

En sevdiğiniz romanların nerede yazıldığını merak ediyor musunuz?

Yazarların en ünlü eserlerini nerelerde yazdığını merak ediyor musunuz? Kitaplarıyla geniş kitlelere ulaşan ve eserleri yıllarca güncelliğini kaybetmeyen yazarların inziva köşeleri birbirinden farklı.

Bazı yazarlar gösterişli, bakımlı ve lüks evlerde eserlerini yazmayı tercih ederken; bazı yazarlar küçük bir kulübede, bir dağın eteğinde sessizlik içinde, kalemleriyle, unutulmayan satırların altına imza attı.
Virginia Woolf’un Yazı Kulübesi:

                                    Sussex'teki Monk's House'un bahçesindeki bu küçük kulübede, Virginia Woolf romanlarını kaleme aldı. Bu ev, Bloomsbury grubunun ve onun ünlü üyeleri T.S Eliot ve E.M Forster için kilit noktaydı.
Virginia Woolf’un Yazı Kulübesi: Sussex'teki Monk's House'un bahçesindeki bu küçük kulübede, Virginia Woolf romanlarını kaleme aldı. Bu ev, Bloomsbury grubunun ve onun ünlü üyeleri T.S Eliot ve E.M Forster için kilit noktaydı.
George Bernard Shaw’ın “Londra” Sığınağı:

                                    İrlandalı oyun yazarı Shaw'ın kendisini geliştirdiği ve yazılarını yazdığı bu sığınak, bir bahçenin içinde gizlenmiş. Shaw'ın bu kulübeye Londro demesinin hikayesine gelince: eğer buranın adı Londra olursa, birisi onu aradığında ben Londra'dayım diyebilecektir ve bu tamamen doğru olacak! Bu kulübe, Shaw çalışırken sürekli güneş ışığından faydalanabilmesi için dönebilecek şekilde inşa edilmiş. Bu fotoğraf 1944 yılında çekildi.
George Bernard Shaw’ın “Londra” Sığınağı: İrlandalı oyun yazarı Shaw'ın kendisini geliştirdiği ve yazılarını yazdığı bu sığınak, bir bahçenin içinde gizlenmiş. Shaw'ın bu kulübeye Londro demesinin hikayesine gelince: eğer buranın adı Londra olursa, birisi onu aradığında ben Londra'dayım diyebilecektir ve bu tamamen doğru olacak! Bu kulübe, Shaw çalışırken sürekli güneş ışığından faydalanabilmesi için dönebilecek şekilde inşa edilmiş. Bu fotoğraf 1944 yılında çekildi.
Vita Sackville-West’in Kalesi:

                                    Bu yazı odası, İngiltere'nin güneyindeki Kent bölgesindeki Sissinghurst Şatosunda bulunan Elizabeth dönemine ait bir kulededir. Dünyaca ünlü romantik bahçesiyle bilinen bu oda, Virginia Woolf'un yakın arkadaşı Vita Sackville-West'in birçok eserini yazdığı odadır.
Vita Sackville-West’in Kalesi: Bu yazı odası, İngiltere'nin güneyindeki Kent bölgesindeki Sissinghurst Şatosunda bulunan Elizabeth dönemine ait bir kulededir. Dünyaca ünlü romantik bahçesiyle bilinen bu oda, Virginia Woolf'un yakın arkadaşı Vita Sackville-West'in birçok eserini yazdığı odadır.
Dylan Thomas’ın Bot Evi:

                                    Dylan Thomas, Laugharne'deki Welsh kasabasının yakınındaki bir ağaç evde ya da bot evde yazıyordu.
Dylan Thomas’ın Bot Evi: Dylan Thomas, Laugharne'deki Welsh kasabasının yakınındaki bir ağaç evde ya da bot evde yazıyordu.
Mark Twain:

                                    Burası Mark Twain'in ağaç evi. Calaveras İlçesinin Ünlü Sıçrayan Kurbağası'nı yazdığı günlerden biraz daha köhne gözüküyor. Burası sadece Twain tarafından kullanılan bir yer değildi. Ayrıca burasının şimdi müze olan, Viktoria dönemine ait Twain'in yazlarını geçirdiği 19 odalı evinden daha az çekici olduğu kesin.
Mark Twain: Burası Mark Twain'in ağaç evi. Calaveras İlçesinin Ünlü Sıçrayan Kurbağası'nı yazdığı günlerden biraz daha köhne gözüküyor. Burası sadece Twain tarafından kullanılan bir yer değildi. Ayrıca burasının şimdi müze olan, Viktoria dönemine ait Twain'in yazlarını geçirdiği 19 odalı evinden daha az çekici olduğu kesin.
Ted Hughes’un Pennines Sığınağı:

                                    Çocukluğunu Pennines'in kuzeyinde geçiren Ted Hughes, Pennines'in ortasında Lumb Bank diye bilinen bu kır evine taşındığında çocukluğunu geçirdiği yerlerden pek uzaklaşmamıştı. Hebden köprüsüne yakın olan bu evi aldığı 1970 yılında Karga isimli kitabı yayınlandı. Burası şimdi yazı vakfı olarak kullanılıyor.
Ted Hughes’un Pennines Sığınağı: Çocukluğunu Pennines'in kuzeyinde geçiren Ted Hughes, Pennines'in ortasında Lumb Bank diye bilinen bu kır evine taşındığında çocukluğunu geçirdiği yerlerden pek uzaklaşmamıştı. Hebden köprüsüne yakın olan bu evi aldığı 1970 yılında Karga isimli kitabı yayınlandı. Burası şimdi yazı vakfı olarak kullanılıyor.
Charles Darwin’in Down House’taki Odası

                                    Charles Darwin, Türlerin Kökeni Üzerine isimli kitabını güneydoğu İngiltere'de bulunan Down House'ın bu konforlu odasında yazdı.
Charles Darwin’in Down House’taki Odası Charles Darwin, Türlerin Kökeni Üzerine isimli kitabını güneydoğu İngiltere'de bulunan Down House'ın bu konforlu odasında yazdı.
J.K Rowling’in Konforlu Kafesi:

                                    Fil Evi olarak da bilinen Edinburgh'taki bu kafede, ünlü Harry Potter serisinin başlangıcı kaleme alındı. Rowling, kafenin arkasındaki odada oturdu ve ona ilham veren şehrin kalesine baktı.
J.K Rowling’in Konforlu Kafesi: Fil Evi olarak da bilinen Edinburgh'taki bu kafede, ünlü Harry Potter serisinin başlangıcı kaleme alındı. Rowling, kafenin arkasındaki odada oturdu ve ona ilham veren şehrin kalesine baktı.
Robert Stephen Hawker’ın Kulübesi:

                                    Tartışmasız kulübelerin en ufağı ve National Trust'un en küçük varlığı olan bu baraka, 19. Yüzyılda hem Robert Stephen Hawker'e hem de onun esrarkeşliğine ev sahipliği yaptı. Hawker'e ilham kaynağı olan muhteşem Atlantik okyanusu manzaralı bu kulübe Hawker tarafından Cornish dağının eteğine keresteden ve gemi enkazından kalmış dalgaların kıyıya attığı odun parçalarından inşa edilmiş.
Robert Stephen Hawker’ın Kulübesi: Tartışmasız kulübelerin en ufağı ve National Trust'un en küçük varlığı olan bu baraka, 19. Yüzyılda hem Robert Stephen Hawker'e hem de onun esrarkeşliğine ev sahipliği yaptı. Hawker'e ilham kaynağı olan muhteşem Atlantik okyanusu manzaralı bu kulübe Hawker tarafından Cornish dağının eteğine keresteden ve gemi enkazından kalmış dalgaların kıyıya attığı odun parçalarından inşa edilmiş.
George Orwell’ın İnziva Adası:

                                    Orwell, 1984 romanını yazarken Jura'nın ufak İskoç adacığındaki bu evde yaşıyordu.
George Orwell’ın İnziva Adası: Orwell, 1984 romanını yazarken Jura'nın ufak İskoç adacığındaki bu evde yaşıyordu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >