Usta birer şef olmak istiyorsanız; bu 10 tavsiyeyi mutlaka uygulayın

Yaptığınız yemeklerle usta şeflere taş çıkarmak istiyorsanız, bu haber tam size göre.

Sizin evdeki mutfağa da bir şef gerekiyor mu? Yanıtınız “evet” ise tavsiye edeceğimiz 10 öneriyi harfiyen uygun.

(Kaynak: brightside.me)

Tuz ve süt
Karnabahar piştikten belli bir süre sonra kararır. Bunun önlemini ise kolaylıkla alabilirsiniz. Karnabaharı haşlarken, kaynama suyuna birkaç damla süt ve bir tutam tuz atarsanız, sebzenin kararmadığını göreceksiniz.
Tuz ve süt Karnabahar piştikten belli bir süre sonra kararır. Bunun önlemini ise kolaylıkla alabilirsiniz. Karnabaharı haşlarken, kaynama suyuna birkaç damla süt ve bir tutam tuz atarsanız, sebzenin kararmadığını göreceksiniz.
Renklerini nasıl koruyacaklar?
Haşladığınız ya da kızarttığınız sebzeleri şoklamaya ne dersiniz? Büyük bir kasenin içine buzları yerleştirin ardından sebzelerin bulunduğu tavayı ya da tencereyi buzların üzerine yerleştirin. Dilerseniz haşladığınız sebzeleri direkt olarak buzlu suyun içine de bırakabilirsiniz. Böylelikle sebzelerin canlı renklerini kaybetmediklerini göreceksiniz.
Renklerini nasıl koruyacaklar? Haşladığınız ya da kızarttığınız sebzeleri şoklamaya ne dersiniz? Büyük bir kasenin içine buzları yerleştirin ardından sebzelerin bulunduğu tavayı ya da tencereyi buzların üzerine yerleştirin. Dilerseniz haşladığınız sebzeleri direkt olarak buzlu suyun içine de bırakabilirsiniz. Böylelikle sebzelerin canlı renklerini kaybetmediklerini göreceksiniz.
Tatlıda tuzun ne işi var!
Tatlı ya da hamur işi yaparken muhakkak karışımın içine yarım çay kaşığı tuz ekleyin. Karışıma eklediğiniz tuz, diğer lezzetlerin daha belirgin olarak hissedilmesini sağlayacak.
Tatlıda tuzun ne işi var! Tatlı ya da hamur işi yaparken muhakkak karışımın içine yarım çay kaşığı tuz ekleyin. Karışıma eklediğiniz tuz, diğer lezzetlerin daha belirgin olarak hissedilmesini sağlayacak.
Meyve parçalarından buz küpleri
İçecekleri servis ederken buz kullanıyor musunuz? Bardak içindeki buzlardan çok daha şık bir görüntü oluşturmak istiyorsanız, buz kalıplarında meyvelerin dondurun. Dondurduğunuz meyveleri servis aşamasında kullanabilirsiniz.
Meyve parçalarından buz küpleri İçecekleri servis ederken buz kullanıyor musunuz? Bardak içindeki buzlardan çok daha şık bir görüntü oluşturmak istiyorsanız, buz kalıplarında meyvelerin dondurun. Dondurduğunuz meyveleri servis aşamasında kullanabilirsiniz.
Tane tane pilav hayal değil
Hiç kimse lapa bir pilav yemek istemez. Eğer tane tane bir pilav servis etmek istiyorsanız; yapacağınız basit bir işlem hazırladığınız yemeğin tadına tat katacak. Kısık ateşte pişirdiğiniz pilavı ateşten altıktan sonra tencerenin üzerine bir bez ya da havlu kağıt örtün. Bu şekilde beklettiğiniz pilav güzelce demlenip tane tane olacaktır.
Tane tane pilav hayal değil Hiç kimse lapa bir pilav yemek istemez. Eğer tane tane bir pilav servis etmek istiyorsanız; yapacağınız basit bir işlem hazırladığınız yemeğin tadına tat katacak. Kısık ateşte pişirdiğiniz pilavı ateşten altıktan sonra tencerenin üzerine bir bez ya da havlu kağıt örtün. Bu şekilde beklettiğiniz pilav güzelce demlenip tane tane olacaktır.
Limon suyu elde etmenin en kolay yolu
Limonu mikrodalgada en yüksek derecede 10-20 saniye bekletin. Ardından limonu 6 parçaya bölün. Çıkan sonuç sizi de çok şaşırtacak.
Limon suyu elde etmenin en kolay yolu Limonu mikrodalgada en yüksek derecede 10-20 saniye bekletin. Ardından limonu 6 parçaya bölün. Çıkan sonuç sizi de çok şaşırtacak.
Tarife gerek yok
Mükemmel bir pasta yapmak için tariflere harfiyen uymak zorunda değilseniz. Uygulamanız gereken en önemli şey, tüm malzemelerin birbiriyle orantılı olmasıdır. Pasta ya da kek yapacaksanız mutlaka mutfak terazisi kullanmanız gerekir.
Tarife gerek yok Mükemmel bir pasta yapmak için tariflere harfiyen uymak zorunda değilseniz. Uygulamanız gereken en önemli şey, tüm malzemelerin birbiriyle orantılı olmasıdır. Pasta ya da kek yapacaksanız mutlaka mutfak terazisi kullanmanız gerekir.
Yumurta akı ve nişasta
Beyaz et ve kırmızı et pişirirken biraz zorlanıyor musunuz? Etler çabuk yumuşamıyorsa bu yöntemi deneyin deriz. Bir yumurta akı ve 1 çay kaşığı mısır nişastasını çırpın. Ardından karışımı etlerin üzerine dökün. Yumurta ve nişasta etlerin daha hızlı pişmesini sağlayacak.
Yumurta akı ve nişasta Beyaz et ve kırmızı et pişirirken biraz zorlanıyor musunuz? Etler çabuk yumuşamıyorsa bu yöntemi deneyin deriz. Bir yumurta akı ve 1 çay kaşığı mısır nişastasını çırpın. Ardından karışımı etlerin üzerine dökün. Yumurta ve nişasta etlerin daha hızlı pişmesini sağlayacak.
Salatanın sulanması canınızı mı sıkıyor?
Salatayı öncelikle derin bir kasede karıştırın. Üzerine bir miktar tuz serptiğiniz salatayı biraz bekletin. Ardından salatayı suyunu süzerek başka bir kaseye alın. Böylelikle salatanız servis aşamasında fazla sulanmaz.
Salatanın sulanması canınızı mı sıkıyor? Salatayı öncelikle derin bir kasede karıştırın. Üzerine bir miktar tuz serptiğiniz salatayı biraz bekletin. Ardından salatayı suyunu süzerek başka bir kaseye alın. Böylelikle salatanız servis aşamasında fazla sulanmaz.
Tuzlu kahve mi?
Kahvenin tadının daha belirgin olmasını istiyorsanız tarçın ve tuz kullanın. Tarçın aromatik bir tat katarken, tuz kahvenin sertliğini hafifletir.
Tuzlu kahve mi? Kahvenin tadının daha belirgin olmasını istiyorsanız tarçın ve tuz kullanın. Tarçın aromatik bir tat katarken, tuz kahvenin sertliğini hafifletir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >