Uygulamaların iOS 11 uyumu nasıl kontrol edilir?

iOS 11
iOS 11

Apple'ın en yeni mobil işletim sistemi iOS 11'in bu akşam saatlerinde uyumlu cihazlara gelmesi bekleniyor. Elbette iOS 11 ile çalışmayacak birtakım uygulamalar var. Bu durumda uygulamaların iOS 11 uyumluluğu iPhone ve iPad'ler üzerinden kolayca kontrol edilebiliyor.

Apple, uzun süredir test ettiği mobil işletim sistemini aylar önce düzenlenen WWDC kapsamında sahneye çıkarmış; sunulan yeniliklerden bahsetmişti. Hatta bu kapsamda geçen hafta duyurulan yeni iPhone'larla birlikte iOS 11'in detayları netleşmişti. Her büyük güncellemede olduğu gibi iOS 11'de de önceki sürümlere özel olarak tasarlanan uygulamalarda çeşitli sorunlar yaşanabiliyor.

İşte bu durumda uygulamaların iOS 11 uyumluluğunu kontrol etmek için kontrol sistemi devreye giriyor. Aşağıdaki adımları izleyerek uygulamaların yeni mobil işletim sistemine olan uyumluluğu kısa sürede kontrol edilebiliyor.

iOS 11 cephesinde uygulamaların uyumluluğunu kontrol etmek için kullanıcıların Ayarlar - Genel - Hakkında - Uygulamalar - Uygulama Uyumluluğu bölümüne erişmeleri gerekiyor.
iOS 11 cephesinde uygulamaların uyumluluğunu kontrol etmek için kullanıcıların Ayarlar - Genel - Hakkında - Uygulamalar - Uygulama Uyumluluğu bölümüne erişmeleri gerekiyor.

iOS 11 yüklü cihazlardaAyarlar > Genel > Hakkında > Uygulamalar yolunu izleyerek kontrol işlemi gerçekleştirilebiliyor. Burada "Uygulama Uyumluluğu" bölümünde listenin hemen üstünde "Bu uygulamalar iPhone'unuzu yavaşlatabilir ve iOS 11 ile çalışmayabilir" şeklinde uyarı metni bulunuyor.

Dolayısıyla bu listede yer alan uygulamaların iOS 11 ile problem çıkarma ihtimali çok yüksek. Evet; milyonlarca kişinin kullandığı uygulamalar genel olarak mobil işletim sistemlerinin en güncel sürümlerinde hiçbir problem çıkarmayabiliyor. Ancak nadir de olsa bazı uygulamalarda çeşitli hatalar meydana gelebiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >