Uyku matı kalmamış: Las Vegas'ta evsizler 2 metre aralıkla beton zemin üzerinde uyuyor

Şehirde uyku matı kalmayınca evsizler beton üzerinde uyumaya çalıştı
Şehirde uyku matı kalmayınca evsizler beton üzerinde uyumaya çalıştı

ABD'nin Las Vegas şehrindeki evsizler barınağında kalan bir kişinin koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine evsizler otoparkta "2 metre aralıkla" uyumaya başladı.

ABD Las Vegas'taki birçok evsiz Katolik bir yardım kuruluşunun tahsis ettiği barınakta kalıyordu ancak barınakta kalanlardan birinde koronavirüs tespit edilmesi üzerine işler değişti.

Bir kişinin koronavirüs test sonucunun pozitif çıkması üzerine barınak kapatıldı ve 500 kişi sokakta kaldı. Civardaki barınakların da kapasitelerinin dolduğu ve daha fazla evsizi alamayacakları ifade edildi.

Bunun üzerine yetkililer geçici bir barınak oluşturmaya karar verdi ve bir otopark evsizlerin kullanımına açıldı.

50 gönüllü ilk etapta zemine yaklaşık 2 bin metrekarelik halı serdi. Touro Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri de evsizleri muayene etti ve ateşlerini ölçtü. CNN'e konuşan bir evsiz, "Ağlamamak için kendimi zor tutuyorum. Bu yardımlar bizi güvende hissettiriyor. Diğer yerlerde güvende hissetmiyorsunuz." dedi.

Evsizlerin uyuması için yere halı serildi
Evsizlerin uyuması için yere halı serildi
  • Halı serildikten sonra 66 evsiz geçici barınakta uyudu fakat yetkililer halının yarardan çok zarar getireceğini fark etti.

Uyuma matı olmayınca betonda yatırıldılar

Las Vegas şehri Basın Sözcüsü David Riggleman, "Halıların temizliğinin ve dezenfektesinin oldukça zor olduğunu fark ettik ve bu yüzden uyku matı kullanmak istedik fakat elimizde hiç yoktu." açıklamasını yaptı.

Bunun üzerine yetkililer halıyı kaldırdı. Sosyal mesafenin uygulanmasını isteyen yetkililer otoparkın beton zeminine 2 metre aralıklarla beyaz kutular çizdi.

Evsizlerin beton üzerinde, çizilen beyaz kutucuklar içinde uyumaları istendi
Evsizlerin beton üzerinde, çizilen beyaz kutucuklar içinde uyumaları istendi

Ancak açık otoparktaki uyuma düzeni tartışmalara yola açtı. Sosyal medyada dolaşan fotoğraflarda, insanların direkt beton zemin üzerinde uyumaya çalıştığı görüldü.

Yaşanan skandal sosyal medya kullanıcılarının da tepkisini çekti. "Dünyanın en zengin ülkesinin bir eyaleti vatandaşlarına temel gereksinimleri sağlayamıyor ve betona beyaz kutular çizip o sınırların içinde uyumasını istiyor" yorumları yapıldı.

Yetkililer çıkardıkları işten memnun

Sözcü Riggleman, "Barınak neden kullanılmaya devam edilmiyor?" sorusuna, "barınakbinasının, kapasitesini aşan hastaneler için rezerv edildiğini" ifade etti.

Riggleman ayrıca barınağın yeniden açılacağını ve otoparktaki geçici barınağın kapatılacağını açıkladı.

Yapılan eleştirilere rağmen Riggleman, "Birçok insanın yardım etmek için adım atmasından gurur duyuyorum." dedi.

Başka yetkililer de "gurur duydukları" yönünde açıklamalar yaptı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >