Uzmanlar uyarıyor: Ramazan sofralarınızdan peyniri eksik etmeyin!

Peynir
Peynir

Uzmanlar iftar ve sahur sofralarında mutlaka peynir tüketilmesi konusunda uyarıyor!

Sınırlı öğün sayısı olan Ramazan ayında, sahur ve iftar menülerinde peynir ve peynir gibi süt ürünleri mutlaka tüketilmeli.

Sindirim sorunları çözümü, bağışıklık, kalp, tansiyon, cilt ve saç sağlığının yanı sıra birçok hastalığın tedavisinde kullanılan peynir, Ramazan sofralarının olmazsa olmazlarından...

Ramazan’da beslenmenize dikkat edin!

                                    Özellikle Ramazan'da iftariyelik adı altında yenen şarküteri ağırlıklı ürünler, hamurlu yiyecekler, tatlılar oldukça zararlı. Bu sağlıksız beslenme şekli yanında birçok hastalığı getirdiği gibi, kilo alımına da neden oluyor.
Ramazan’da beslenmenize dikkat edin! Özellikle Ramazan'da iftariyelik adı altında yenen şarküteri ağırlıklı ürünler, hamurlu yiyecekler, tatlılar oldukça zararlı. Bu sağlıksız beslenme şekli yanında birçok hastalığı getirdiği gibi, kilo alımına da neden oluyor.
Bol peynir tüketin

                                    Ramazan sofralarınızda başta çörek otlu keçi peyniri, keçi dil peyniri, eski kaşar peyniri ve beyaz peynir olmak üzere, diğer tüm peynir çeşitlerini tüketebilirsiniz. Peynirin çeşidinden çok, aldığınız yere dikkat etmenizi öneriyoruz.
Bol peynir tüketin Ramazan sofralarınızda başta çörek otlu keçi peyniri, keçi dil peyniri, eski kaşar peyniri ve beyaz peynir olmak üzere, diğer tüm peynir çeşitlerini tüketebilirsiniz. Peynirin çeşidinden çok, aldığınız yere dikkat etmenizi öneriyoruz.
Süt ürünleri sindirimi kolaylaştırıyor

                                    İftara çorba ile başlamanın ardından, hafif süt ürünlerinden peynirle devam edip bir süre ara vermek en ideali. Süt ve sütlü ürünler sinirimi kolaylaştırıp, bağırsak sorunlarını ortadan kaldırır.
Süt ürünleri sindirimi kolaylaştırıyor İftara çorba ile başlamanın ardından, hafif süt ürünlerinden peynirle devam edip bir süre ara vermek en ideali. Süt ve sütlü ürünler sinirimi kolaylaştırıp, bağırsak sorunlarını ortadan kaldırır.
Kızartmalardan uzak durun

                                    Uzun süren açlık saatlerinden sonra aşırı yağlı besinlere yüklenmek, sindirim sorunlarına yol açacağından dikkatli olmak gerekiyor. Uzmanlar iftar sofrasında ilk olarak peynir gibi hafif gıdalar yenmesi konusunda özellikle uyarıyor. Su ve çorba ile başlanan iftar yemeğine, bir süre ara verildikten sonra yemeğe geçilmeli. Buna ek olarak da yağlı, ağır yemeklerden uzak durulmalı. .
Kızartmalardan uzak durun Uzun süren açlık saatlerinden sonra aşırı yağlı besinlere yüklenmek, sindirim sorunlarına yol açacağından dikkatli olmak gerekiyor. Uzmanlar iftar sofrasında ilk olarak peynir gibi hafif gıdalar yenmesi konusunda özellikle uyarıyor. Su ve çorba ile başlanan iftar yemeğine, bir süre ara verildikten sonra yemeğe geçilmeli. Buna ek olarak da yağlı, ağır yemeklerden uzak durulmalı. .
Hafif yemekler tüketin 

                                    Ramazan ayının sıcak günlere denk gelmesiyle, aşırı yağlı yemekler ve kızartmalar tüketmek oldukça zararlı. Sıcak geçen Ramazan günlerinde zeytinyağlı, hafif kahvaltılık lezzetler; ki bunların başında peynir geliyor, sebze yemekleri tüketebilirsiniz.
Hafif yemekler tüketin Ramazan ayının sıcak günlere denk gelmesiyle, aşırı yağlı yemekler ve kızartmalar tüketmek oldukça zararlı. Sıcak geçen Ramazan günlerinde zeytinyağlı, hafif kahvaltılık lezzetler; ki bunların başında peynir geliyor, sebze yemekleri tüketebilirsiniz.
Az ve sık yemeye özen gösterin

                                    Günlük hayatta tavsiye edilen beslenme programlarında olduğu gibi Ramazan'da da azar azar ve sık sık beslenmek gerekiyor.İftar ve sahur arasındaki sürenin kısa olması bunu engellese de, siz sahura kadar az ve sık yemeye özen gösterin.
Az ve sık yemeye özen gösterin Günlük hayatta tavsiye edilen beslenme programlarında olduğu gibi Ramazan'da da azar azar ve sık sık beslenmek gerekiyor.İftar ve sahur arasındaki sürenin kısa olması bunu engellese de, siz sahura kadar az ve sık yemeye özen gösterin.
Tüm vitaminler peynirde

                                    Gün boyunca aç kalan vücudun alması gereken belirli vitaminler var; bu vitaminler süt ürünlerinde gizli. Bu yüzden iftarda bir kase çorba, biraz peynir, sebze yemeği ve yoğurt; sahurda tam tahıllı ekmek ile yapılan hafif bir kahvaltı Ramazan menüsünün en ideali.
Tüm vitaminler peynirde Gün boyunca aç kalan vücudun alması gereken belirli vitaminler var; bu vitaminler süt ürünlerinde gizli. Bu yüzden iftarda bir kase çorba, biraz peynir, sebze yemeği ve yoğurt; sahurda tam tahıllı ekmek ile yapılan hafif bir kahvaltı Ramazan menüsünün en ideali.
Ağız sağlığını korur

                                    Kalsiyum eksikliği birçok hastalığın habercisi; en sık yaşananlardan biri diş çürüğü. Sağlıklı dişler için peynir mükemmel bir kalsiyum sağlayıcıdır ve özellikle doğal peynirler, diş sağlığı açısından oldukça faydalı
Ağız sağlığını korur Kalsiyum eksikliği birçok hastalığın habercisi; en sık yaşananlardan biri diş çürüğü. Sağlıklı dişler için peynir mükemmel bir kalsiyum sağlayıcıdır ve özellikle doğal peynirler, diş sağlığı açısından oldukça faydalı
Kansere yakalanma riskini azaltır

                                    Düzenli olarak peynir tüketmek birçok kanser çeşidine yakalanma riskini azaltabiliyor. İçerdiği kalsiyum ve vitaminler sayesinde kanser riskini azaltan peynir, aynı zamanda vücudun diğer fonksiyonlarının görevlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirmesine de yardımcı olur
Kansere yakalanma riskini azaltır Düzenli olarak peynir tüketmek birçok kanser çeşidine yakalanma riskini azaltabiliyor. İçerdiği kalsiyum ve vitaminler sayesinde kanser riskini azaltan peynir, aynı zamanda vücudun diğer fonksiyonlarının görevlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirmesine de yardımcı olur
Kas ve kemik sağlığı için peynir tüketin

                                    Peynir tüketimi vücut ağırlığı, kas ağırlığı ve kemik yoğunluğunu elde etmek için en büyük destekçilerdendir. Dengeli bir metabolizma ile birlikte sağlıklı kas, kemik için çok faydalı olan kalsiyum, protein, vitamin ve mineraller içermektedir.
Kas ve kemik sağlığı için peynir tüketin Peynir tüketimi vücut ağırlığı, kas ağırlığı ve kemik yoğunluğunu elde etmek için en büyük destekçilerdendir. Dengeli bir metabolizma ile birlikte sağlıklı kas, kemik için çok faydalı olan kalsiyum, protein, vitamin ve mineraller içermektedir.
Cildinize ilaç beyaz peynir

                                    İçerdiği B vitamini ile esnek, sağlıklı ve parlak bir cilt için harika bir besin kaynağıdır. Peynirin cilt ve saç sağlığına faydaları saymakla bitmeyecek kadar çok; peynir kaliteli ve çok miktarda içerdiği protein ile cilt ve sağlığının en etkili ilacı. Ramazan'da sahur ve iftar menünüzde yiyeceğiniz peynir, saçlarınız sağlıklı kalması için gereken protein ve kalsiyumun büyük bir kısmını sağlayacaktır. Özellikle cilt sorunları yaşayan insanların mutlaka peynir yemesi gerekiyor
Cildinize ilaç beyaz peynir İçerdiği B vitamini ile esnek, sağlıklı ve parlak bir cilt için harika bir besin kaynağıdır. Peynirin cilt ve saç sağlığına faydaları saymakla bitmeyecek kadar çok; peynir kaliteli ve çok miktarda içerdiği protein ile cilt ve sağlığının en etkili ilacı. Ramazan'da sahur ve iftar menünüzde yiyeceğiniz peynir, saçlarınız sağlıklı kalması için gereken protein ve kalsiyumun büyük bir kısmını sağlayacaktır. Özellikle cilt sorunları yaşayan insanların mutlaka peynir yemesi gerekiyor
Migrene çare peynirde

                                    Özellikle Ramazan ayında uzun süren açlık saatleri baş ağrısına neden olabiliyor; ancak düzenli peynir tüketimi, bu derde de derman. Sağlık uzmanları peynirin migren hastalığından kaynaklanan baş ağrılarına iyi geldiğini söylüyorlar. Peynirin bol miktarda içerdiği kalsiyumunun, migren ağrılarına iyi geldiği bilimsel bir gerçek.
Migrene çare peynirde Özellikle Ramazan ayında uzun süren açlık saatleri baş ağrısına neden olabiliyor; ancak düzenli peynir tüketimi, bu derde de derman. Sağlık uzmanları peynirin migren hastalığından kaynaklanan baş ağrılarına iyi geldiğini söylüyorlar. Peynirin bol miktarda içerdiği kalsiyumunun, migren ağrılarına iyi geldiği bilimsel bir gerçek.
Bağışıklık sistemi güçlendirici etkisi

                                    Peynir bağışıklık sistemi için faydalı besin kaynaklarından; hatta bazı peynir çeşitleri birçok hastalığın tedavisinde tıbbi amaçlı olarak da kullanılıyor. Bu yüzden düzenli olarak peynir tüketimi, bağışıklık ve sağlık açısından oldukça önemli.
Bağışıklık sistemi güçlendirici etkisi Peynir bağışıklık sistemi için faydalı besin kaynaklarından; hatta bazı peynir çeşitleri birçok hastalığın tedavisinde tıbbi amaçlı olarak da kullanılıyor. Bu yüzden düzenli olarak peynir tüketimi, bağışıklık ve sağlık açısından oldukça önemli.
Uykunuzu düzene sokar

                                    Genel anlamda süt ve süt ürünlerinin uyku sorunlarını çözmede etkili olduğu gerçeği, uzmanlar tarafından da kabul ediliyor. Özellikle Ramazan'da sahurdan sonra uyku sorunu yaşayanların yatmadan önce bir miktar peynir tüketmeleri, sorunu ortadan kaldırabilir.
Uykunuzu düzene sokar Genel anlamda süt ve süt ürünlerinin uyku sorunlarını çözmede etkili olduğu gerçeği, uzmanlar tarafından da kabul ediliyor. Özellikle Ramazan'da sahurdan sonra uyku sorunu yaşayanların yatmadan önce bir miktar peynir tüketmeleri, sorunu ortadan kaldırabilir.
Tansiyonu dengede tutar

                                    Özellikle doymuş yağ oranı yüksek olan besinlerden sucuk, salam pastırma ve benzeri ürünlerin tüketimi oldukça riskli. Bu besinlerin tüketimi tansiyon sorunları ile doğru orantılı olabildiğinden, yenilmesi riskli olan besin grubundadırlar. Bu yüzden Ramazan'da bu ürünler yerine peynir, yoğurt, hurma, zeytin gibi besinler tüketin. Kolesterol ve kan basıncı kalp sağlığını tehdit ederken, peynirin içerdiği düşük sodyum kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltmaya yardımcı olur. Bunun dışında peynirin içerdiği B vitamini, yüksek kan basıncının azalmasına ve böylelikle tansiyonun dengede kalmasına yardımcı olur.
Tansiyonu dengede tutar Özellikle doymuş yağ oranı yüksek olan besinlerden sucuk, salam pastırma ve benzeri ürünlerin tüketimi oldukça riskli. Bu besinlerin tüketimi tansiyon sorunları ile doğru orantılı olabildiğinden, yenilmesi riskli olan besin grubundadırlar. Bu yüzden Ramazan'da bu ürünler yerine peynir, yoğurt, hurma, zeytin gibi besinler tüketin. Kolesterol ve kan basıncı kalp sağlığını tehdit ederken, peynirin içerdiği düşük sodyum kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltmaya yardımcı olur. Bunun dışında peynirin içerdiği B vitamini, yüksek kan basıncının azalmasına ve böylelikle tansiyonun dengede kalmasına yardımcı olur.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >