Vedat Milor'un anketi sonuçlandı: 'Balığa limon sıkılır'

Vedat Milor.
Vedat Milor.

Ünlü gurme Vedat Milor, Twitter hesabından bir anket yaparak takipçilerine 'Balığa limon sıkılır mı sıkılmaz mı?' sorusunu sordu. 468 bin 779 kişinin katıldığı anketin kazananı 'balığa limon sıkılır' diyenler oldu. Milor, anketi sonuçlandırdıktan sonra kendi şahsi fikrini açıkladığı bir video yayınladı.

Ünlü gurme Vedat Milor, Twitter üzerinden bir anket başlatarak, 'Balığa limon sıkılır mı sıkılmaz mı?' sorusunu sordu. Milor'un yaptığı ankete takipçileri tarafından yoğun ilgi geldi. Ünlü gurme anketi bitirdikten sonra bir video yayınlayarak kendi fikrini açıkladı.

'Kendi şahsi fikrimi paylaşmak istiyorum'

Vedat Milor, 'Balığa limon sıkılır mı sıkılmaz mı?' anketinin bitirmesinin ardından bir video yayınlayarak kendi fikrini açıkladı. Milor, ''Şimdi soru yanlış olunca asıl tartışılması gereken konu tartışılmaz. Son derece sığ bir sonuç ortaya çıkar. Hiçbir yere varılmaz. Doğru soru şu olmalı, 'Balığın yalın taze lezzetini koruyarak onu nasıl daha üst düzeye ulaştırabiliriz?' Genelde balıkların çoğu jelatinli ve yağlı oluyor. Bu yağı bir asidik ile dengelemek lazım.

Onun tazeliğini, ferahlığını daha da öne çıkarmak lazım. 'Bu nasıl yapılır?' çok farklı şekillerde yapılabilir. Ama buradaki asidik illa limon suyu değil. Lezzeti üst düzeye ulaştırmak için limonu teknik olarak kullanmak lazım'' ifadelerini kullandı.

Anketi 'balığa limon sıkılır' diyenler kazandı

Vedat Milor Twitter hesabında yaptığı paylaşımda takipçilerine "Geçen seneki menemen anketinden sonra en çok sorduğunuz soruları özellikle takip ettim. Biri bariz biçimde öne çıktı. Herkesin rahatlıkla fikir sahibi olabileceği bir soru: Balığa limon sıkılır mı?" sorusunu yöneltti. Ankete 468 bin 779 sosyal medya kullanıcısı katıldı.

Ankete katılanların yüzde 69'u 'Balığa limon sıkılır mı, sıkılmaz mı?' sorusuna 'Evet, sıkılır' yanıtını verdi. 'Hayır, sıkılmaz' diyenlerin oranı ise yüzde 31'de kaldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >