Dünyaca ünlü şirketlerden Facebook’un kripto para projesine yatırım

facebook kripto para
facebook kripto para

Aralarında Visa, Mastercard, PayPal ve Uber’in yer aldığı birçok şirket, Facebook’un kripto para birimi projesine destek oldu. Dış kaynaklara göre şirketler bu projeye daha şimdiden tam 10’ar milyon dolar yatırım yaptı.

The Wall Street Journal’ın “konuyla ilgili bilgisi olan kaynaklara” dayandırdığı haberinde, projeye yatırım ortaklarının katılmaya devam ettiği ve oluşturulan konsorsiyum üyelerinin gelecekte değişebileceği belirtildi.

Kripto para
Kripto para

WSJ kaynaklarına göre, Facebook’un kripto para biriminin dolara sabitleneceği ve Libra adıyla piyasaya sürüleceğini öne sürerken, söz konusu konsorsiyumun da Libra Birliği adını alacak.

  • Haberde, bazı üyelerin Facebook’un kripto para biriminin kara para aklama ve terör finansmanında kullanılmasından endişe ettiği belirtilirken, kaynaklar Facebook veya diğer üyelerin söz konusu kripto para birimi üzerinde bireysel kontrole sahip olmayacağını vurguladı.

WSJ’nin yanında Cointelegraph da, Facebook’un Mayıs ayında "Libra" ticari markasını satın aldığını ve projede yaklaşık 100 kişinin çalıştığını öne sürdü. Ayrıca, TechCrunch’a yer alan haberde, söz konusu kripto para birimine ait tanıtım bülteninin 18 Haziran’da yayınlanacağı, fakat Facebook’un Libra’nın resmi satışına 2020’de başlamayı planladığı belirtildi. Haberde ayrıca, Libra’nın fiyat dalgalanmalarının önlenmesi amacıyla yalnızca dolara değil, birden fazla para birimine bağlı olacağı öne sürüldü

Facebook ve Mark Zuckerberg'in kripto para konusunda farklı şirketlerle temas halinde
Facebook ve Mark Zuckerberg'in kripto para konusunda farklı şirketlerle temas halinde
  • Facebook kripto para nedir?
  • Haberde yer alan bilgilere göre Facebook, çıkaracağı kripto paraya karşılık belli oranda bir dolar rezervi ayıracak. Bu sayede Bitcoin gibi diğer kripto paraların aksine belli bir fiyat istikrarı yakalayacak. Daha önce Bloomberg ve The New York Times da Facebook'un kripto para projesi üzerinde çalıştığını okuyucularına aktarmış ancak bunun ağırlıklı olarak WhatsApp kullanıcılarının kendi aralarında para transferi yapabilmesine imkan sağlayacağını bildirmişti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >