WannaCry virüsünü durduran kişi, FBI tarafından tutuklandı

FBI ve WannaCry
FBI ve WannaCry

Bu yılın Mayıs ayında İngiltere’deki birçok işleyişe zararı dokunan WannaCry virüsünün durdurucusu İngiliz Güvenlik Uzmanı Marcus Hutchins, bir konferans esnasında FBI tarafından tutuklandı.

WannaCry virüsü, Mayıs ayı içerisinde ortaya çıkmasından bu yana birçok sıkıntı doğurmuş, İngiltere’deki sağlık sisteminden başlayarak çok sayıda kamu ve özel sektörü kuruluşuna zarar vermişti. Oldukça kısa süre içerisinde yüz binlerce bilgisayara yayılmayı başaran virüsü durduran İngiliz güvenlik uzmanı Marcus Hutchins, FBI tarafından tutuklandı.

DefCon ve BlackHat isimli güvenlik konferanslarına katılmak amacıyla Las Vegas’a geçen 23 yaşındaki Hutchins, bir FBI soruşturması kapsamında yakalandı. MalwareTech takma ismiyle virüsü durduracak mekanizmayı oluşturan güvenlik uzmanı daha sonrasında İngiltere’deki Ulusal Siber Güvenlik Merkezi’yle çalışmaya başlamıştı.

Hutchins'in annesi, oğlunun başına ne geldiğini bilmediğini söylerken, DefCon konferansında beraber kaldığı bir başka güvenlik uzmanı da 20 saattir kayıp olan Hutchins'in nerede olduğunu anlamak için uğraştığını belirtti. Hutchins’in ilk olarak Las Vegas’ın bağlı olduğu eyalet olan Nevada’daki tutukluların bulunduğu Henderson Detention Center’da kaldığını belirten oda arkadaşı, daha sonra FBI ofisine aktarıldığını dile getirdi. Hutchins hakkındaki soruşturmanın nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >