Google Snapchat'e servet önerdi: 30 milyar dolar

Snapchat ve Google.
Snapchat ve Google.

Yayınlanmış raporlarda Google’ın, geçen sene Snap’i 30 milyar dolar karşılığında satın almak istediği fakat satın alma işleminin halen gerçekleştirilemediği ortaya çıktı. Teklifin halen geçerliliğini koruduğu konuşuluyor.

Snap, 2013 yılı içerisinde, Facebook’tan tam 3 milyar dolarlık bir teklif almıştı. Bu teklifi reddetmesi çok zamanını almayan şirket, 3 yıl sonrasında ise 2013’teki teklifin tam on katıyla karşı karşıya kaldı. Tamı tamına 30 milyar dolarlık bir ödemeyi içeren teklif geri çevrilmiş olsa da Facebook bu satın alma işleminden vazgeçmiş değil. Snap’e yapılan teklif, Snap’in üst düzey yöneticileri tarafından “gizli” olarak nitelendiriliyor ve Snap’e gelen bu teklif, özelikle Mart ayı itibarıyla iyice yoğunlaştı.

Google’ın yorum yapmaktan kaçındığı müzakereler için şu anki aşama tam olarak bilinmiyor. Snap, Google’ın bulut teknolojisini kullanmaya devam ettikçe ve olağanüstü “reklam” kapasitesiyle oldukça güçlü bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor. Bu durum, Snap’in tüm çalışmalarını baştan aşağı olumlu etkileyebilecek gibi duruyor. Reddedilmiş teklifin yeni durumu merakla bekleniyor…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >