WhatsApp, arşivlenen sohbetler için tatil modu özelliğini getiriyor

WhatsApp
WhatsApp

WhatsApp, yeni sürümle birlikte arşivlenen sohbetlere özel olarak tatil modunu hayata geçiriyor.

Böylece arşive alınan sohbetlere mesaj geldiğinde sohbetler ana konuşma penceresine düşmüyor.

Sık aralıklarla güncellenen WhatsApp yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. Henüz birkaç gün önce 'kaybolan mesajlar' üzerindeki çalışmalarda sona gelindiği ortaya çıkmış ve daha sonrasında da yeni depolamayöneticisi hayata geçirilmişti.

WhatsApp kaybolan mesajlar nedir?

WhatsApp'ın üzerinde çalıştığı kaybolan mesaj özelliği aslında oldukça basit. Bu sistem hem bireysel hem de grupmesajlarında istenen mesajların belirli süre sonunda ortadan kalkmasını sağlıyor. Kullanıcıların ayrı ayrı hangi sohbetlerin otomatik silineceğini seçmesi gerekiyor. WhatsAppwebsitesinde konuyla alakalı olarak paylaşılan bir blog yazısında detaylar çok daha net bir şekilde anlaşılıyor.

WhatsApp yeni depolama aracı nasıl çalışıyor?

WhatsApp'ın yeni aracı, birçok kez iletilen büyük dosyaları ve medyayı uygun bir şekilde bir araya getiriyor. Böylece birden çok öğeyi kolayca seçebilir ve bunları hızlı olarak toplu şekilde silebilirsiniz. Ayrıca, dosyaları boyutlarınagöre sıralayıp öncelikle neyin silineceğine karar verebilirsiniz. Araç, aynı anda çok fazla dosyayı temizlemek kolay olduğundan kazara silinmeleri önlemeye yardımcı olmak için ayrıca kaydettiğiniz medyanın bir önizlemesini de gösteriyor.

WhatsApp Tatil Modu, arşive alınan sohbetlere gelen mesajların ana ekranda görünmesini engelliyor.
WhatsApp Tatil Modu, arşive alınan sohbetlere gelen mesajların ana ekranda görünmesini engelliyor.

Şimdi ise WhatsApp'ın yeni 'tatil modu' üzerinde duruluyor. Android beta kapsamında 2.20.206.2sürümüne dahil edilen özellik temelde arşive atılan sohbetlerin yok sayılmasını sağlıyor. Evet; özellik şu ana kadar da kullanılabiliyordu. Fakat bundan böyle özelmodlabirlikte tüm kullanıcılara açılıyor.

Normal şartlarda WhatsApp'ta arşivlenmiş bir sohbetten mesaj geldiğinde otomatik olarak bu mesaj bildirimi geliyor. Ayrıca sohbet ana ekrana da düşmüş oluyor. Fakat yeni özellik bunu tamamen ortadan kaldırıyor. Yani aslında arşive alınan sohbet önünüze düşmemiş oluyor.

Şu anda test aşaması kapsamında çalışmalar devam ediyor. Yani özelliğin ne zaman hayata geçirileceği tam olarak belli değil.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >