WhatsApp'ta büyük yenilik: En çok iletişim kurulan kişilere daha kolay ulaşılabilecek

WhatsApp
WhatsApp

En çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta yeni bir özellik daha test ediliyor. Pin adı verilen bu sistem, en çok sohbet edilen kişilere ulaşmayı kolaylaştırıyor.

Her geçen gün daha da işlevsel hale gelen WhatsApp, son olarak Siri desteğiyle sesli okuma özelliği de kazanmıştı. Geçtiğimiz hafta aktif edilen bu sistem, temelde WhatsApp'tan gelen mesajların Siri tarafından seslendirilmesini sağlıyor.

Dünyanın en fazla kullanılan mesajlaşma uygulamasının yeni özellikleri bununla da sınırlı değil. Zira şu anda önemli isimlerin başında olduğu WhatsApp geliştiricileri, ilginç ve bir o kadar da yararlı özelliklere odaklanmış durumdalar.

WhatsApp Pin, istenilen kişileri ya da grup görüşmelerini sohbetlerin en tepesine sabitlenmesini sağlıyor.
WhatsApp Pin, istenilen kişileri ya da grup görüşmelerini sohbetlerin en tepesine sabitlenmesini sağlıyor.

Yeni bilgilere göre WhatsApp'a yakın zamanda "pin" özelliği de eklenecek. Bu sayede kullanıcılar, en çok görüştüğü kişileri pencerenin en üst kısmına tutturabilecek. Şimdilik yalnızca Android için test edilen bu özelliğin yakın zamanda iOS cephesinde de testlerine başlanacağı tahmin ediliyor.

Böylece hem bireysel hem de toplusohbetlerde en tepede durması istenilen mesajı belirleyip, "pin" düğmesine tıklandığında kişiler kolayca tepeye sabitlenebilecek. Bu sayede gün boyu mesajlaşılan kişilere çok daha kolay ulaşılabilecek. İlk etapta üç kişiyle sınırlı tutulacak olan bu özelliğin akabinde sayısının artması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >