WhatsApp'ta telefon numarası nasıl değiştirilir?

WhatsApp
WhatsApp

Basit bir yöntem sayesinde WhatsApp'ta telefon numarasını değiştirebilmek mümkün. Böylece mesaj, gruplar, fotoğraflar ve profil ayarlarıyla birlikte herhangi bir kayıp olmadan kolayca dönüşüm gerçekleştirilebiliyor. İşte WhatsApp'ta telefon numarası değiştirme yöntemi...

WhatsApp'ın iPhone versiyonunda uzunca bir süredir yer alan "numara taşıma" özelliği, sonunda Beta versiyonu kapsamında Android cephesine de eklendi. Böylece eski numara üzerine işlenen bilgiler ve sohbetler kolay bir şekilde yeni numaraya taşınabiliyor.

Numara değiştirme özelliği sayesinde WhatsApp'taki hesap bilgileri, grup sohbetleri, kişisel ayarlar ve medya dosyaları saklanmış oluyor. Hem Android hem de iOS cephesinde bu işlemi gerçekleştirmek için izlenecek yöntem ise şu şekilde:

WhatsApp'ta numara nasıl değiştirilir?

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    WhatsApp'ta numara değiştirmek için Ayarlar > Hesap > Numarayı Değiştir düğmesi üzerinden taşıma gerçekleştirilebiliyor. Bu ekrana ulaşıldığında kullanıcıları şu tip minik bir bilgilendirme mesajı karşılıyor: "Hesap bilgilerinizi, grup ve ayarlarınızı şu anki telefon numaranızdan başka bir numaraya taşımak için Numara Değiştir'i kullanın. Bu değişikliği geri alamazsınız."Buna ek olarak "İşleme başlamadan önce, lütfen yeni numaranızdan SMS veya arama alabildiğinizden emin olun ve numarayı doğrulamak için İleri'ye dokunun" mesajına da yer veriliyor.
WhatsApp'ta numara nasıl değiştirilir? WhatsApp'ta numara değiştirmek için Ayarlar > Hesap > Numarayı Değiştir düğmesi üzerinden taşıma gerçekleştirilebiliyor. Bu ekrana ulaşıldığında kullanıcıları şu tip minik bir bilgilendirme mesajı karşılıyor: "Hesap bilgilerinizi, grup ve ayarlarınızı şu anki telefon numaranızdan başka bir numaraya taşımak için Numara Değiştir'i kullanın. Bu değişikliği geri alamazsınız."Buna ek olarak "İşleme başlamadan önce, lütfen yeni numaranızdan SMS veya arama alabildiğinizden emin olun ve numarayı doğrulamak için İleri'ye dokunun" mesajına da yer veriliyor.

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    İkinci adımda eski ve yeni telefon numaralarının girilmesi gerekiyor. Yani bu bölümde +90 ibaresinden sonra birinci haneye eski telefon numarası, ikinci haneye ise yeni telefon numarasını yazıp "Bitti" düğmesine tıklamak gerekiyor. Ardından işlem tamamlanıyor.
İkinci adımda eski ve yeni telefon numaralarının girilmesi gerekiyor. Yani bu bölümde +90 ibaresinden sonra birinci haneye eski telefon numarası, ikinci haneye ise yeni telefon numarasını yazıp "Bitti" düğmesine tıklamak gerekiyor. Ardından işlem tamamlanıyor.
Kişi ve gruplara bildirim gönderiliyor!

İşlem gerçekleştiğinde WhatsApp listesindeki kişi ve gruplara bildirim gönderiliyor. Ancak yalnızca belirlenen kişi ya da gruplara da bildirim gönderebilmek mümkün.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >