WhatsApp'ta yanlış gruba mesaj atmamak için en etkili yöntem

WhatsApp Arşivle
WhatsApp Arşivle

WhatsApp'taki ufak bir ipucu sayesinde yanlış grup ya da gruplara mesaj atma devri tamamen sona eriyor. İşte WhatsApp'ta yanlış gruplara mesaj atmamak için en kullanışlı yöntem.

Dünyanın en fazla tercih edilen (1 milyarı aşkın kullanıcı sayısı) anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, her güncelleştirmeyle yepyeni özellikler kazanmaya devam ediyor. Hatta bu kapsamda platforma yakın zamanda "onaylı profil" özelliğinin geleceği de vurgulanıyor. Yani böylece Facebook, Twitter ya da Instagram'da yer alan onay rozetin artık WhatsApp'ta da kullanıcıların karşısına çıkması bekleniyor. İşletmeler arası mesajlaşmalar için aktif edilecek olan bu sistem şu anda beta sürecindeki yeni güncelleştirmelerle birlikte test ediliyor.

Elbette bu kadar yoğun kullanılan uygulamalar, beraberinde çeşitli sorunları da getiriyor; yanlış gruplara yanlış mesajlar yazmak gibi... Özellikle birden fazla arkadaş grubuyla etkileşim içinde olan kişiler bazı durumlarda işin içinden bir türlü çıkamıyor; işte bu noktada ise devreye "Arşivle "özelliği giriyor. WhatsApp'ta yer alan "Arşivle" sistemi sayesinde mesajları, kişileri ya da grupları arka plana atıp, ana konuşma listesinden düşürebilmek mümkün.

Bildiğiniz gibi WhatsApp açıldığında karşınıza öncelikle en son konuşmalar listeli bir şekilde geliyor. Elbette bu noktada aktif olarak sohbet edilen kişi ve gruplar listenin en tepesinde yer alıyor. Ama aynı anda iletişim kurulan kişi ya da gruplarda mesaj gönderimi esnasında karışıklık çıkabiliyor. : ) Bu noktada mesaj yazdıktan hemen sonra "Arşivle" özelliğini kullanarak kişi ya da grubu arka plana atmak en sağlıklısı. Keza bu sayede kişi ya da gruptan ek bir mesaj gelene kadar listede o kişi ya da grup yer almıyor. Dolayısıyla bu sayede yanlış kişi ya da gruba yazma ihtimali de ortadan kalkıyor.

Peki ama WhatsApp'taki "Arşivle" özelliği nasıl kullanılır?
WhatsApp'ta herhangi bir görüşmeyi arşive atmak için hem Android hem de iOS mobil uygulamalarında parmağınızı sohbet sekmesi üzerinde sola doğru kaydırmanız yeterli. Burada karşınıza otomatik olarak "Arşivle" seçeneği geliyor. Böylece sohbeti arşivleyip, arka planda kalması sağlanabiliyor.
Peki ama WhatsApp'taki "Arşivle" özelliği nasıl kullanılır? WhatsApp'ta herhangi bir görüşmeyi arşive atmak için hem Android hem de iOS mobil uygulamalarında parmağınızı sohbet sekmesi üzerinde sola doğru kaydırmanız yeterli. Burada karşınıza otomatik olarak "Arşivle" seçeneği geliyor. Böylece sohbeti arşivleyip, arka planda kalması sağlanabiliyor.
WhatsApp'ta arşivlenen sohbetlere nasıl ulaşılır?
Sohbetlerden sonra sekmeleri arşive attığınızda kişi ya da gruplardan gelen herhangi bir mesaj doğrudan ana listenize düşüyor; dolayısıyla mesajların sürekli arka planda kalması ya da gözden kaçması da söz konusu değil. Arşivlenen kişi ya da grup sohbetlerine WhatsApp'ın en üst bölümünde yer alan "Arşivlenmiş Sohbetler" bölümü üzerinden erişmek mümkün oluyor.
WhatsApp'ta arşivlenen sohbetlere nasıl ulaşılır? Sohbetlerden sonra sekmeleri arşive attığınızda kişi ya da gruplardan gelen herhangi bir mesaj doğrudan ana listenize düşüyor; dolayısıyla mesajların sürekli arka planda kalması ya da gözden kaçması da söz konusu değil. Arşivlenen kişi ya da grup sohbetlerine WhatsApp'ın en üst bölümünde yer alan "Arşivlenmiş Sohbetler" bölümü üzerinden erişmek mümkün oluyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >